Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL ‘VERKEERSREGELAARS’ BROEKPOLDER

VLAARDINGEN- Voor het regelen van het verkeer in de Broekpolder wil burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) tijdelijk mensen in kunnen zetten, die worden betaald uit de pot van het Rijk voor ‘ondersteunende covid gerelateerde functies.’ Eenhoorn ziet hiervan de meerwaarde, zo laat hij weten in antwoord op vragen van de VVD-fractie. Extra Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) zouden, vanwege de hoge bekwaamheidseisen, niet snel via tijdelijke covidbanen zijn te organiseren.

Alle leden van de Eerste Kamer waren vooraf gewaarschuwd. CDA-minister Ferdinand Grapperhaus: “Het gaat om het beperken van het vertoeven in de open lucht zoals dat heet. Het is niet in het wetsvoorstel beperkt tot de avonduren.”
Het kabinet stelt geld beschikbaar, waarmee werkgevers in de zorg, onderwijs en toezicht en handhaving tijdelijk mensen kunnen aannemen op de ‘ondersteunende covid gerelateerde functies’.

Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) heeft vorige week bevestigd dat de avondklok-wet ook kan worden ingezet om de Nederlandse bevolking overdag op te sluiten. Hij zei dat in de Eerste Kamer waar is ingestemd met de Tijdelijke wet vertoeven in open lucht. Van de aanwezige senatoren stemden 45 van de 58 voor de ruim toepasbare avondklok. De tegenstemmen kwamen van PVV, FvD, SGP, Partij voor de Dieren en zetelroofster Nanninga.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *