RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL OEKRAÏNERS VOOR DE KLAS

VLAARDINGEN- ‘Ongeveer 25% van de Oekraïners in de gemeentelijke opvang is aan het werk’, meldt burgemeester Bert Wijbenga (VVD). In totaal verblijven in de twee opvanglocaties (Casa Nova en De Broekpolderweg) 102 Oekraïners.

Stroomopwaarts heeft de taak om de Oekraïners aan het werk te krijgen. De burgemeester denkt daarbij aan bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden, werkzaamheden in de zorg en in het onderwijs. Wijbenga: ‘Dit kan een mooie opstap zijn naar een andere baan. We hebben een gesprek gehad met de IKV en de ondernemersvereniging (BIZ) Vergulde Hand. Ondernemers maken graag gebruik van het arbeidspotentieel. Hierbij is het ons streven om waar mogelijk in te zetten op passend werk.’

De Oekraïners die tot 2026 een huis krijgen bij bedrijventerrein Vergulde Hand in Vlaardingen hoeven voor het onderdak niets te betalen. Ook voor de inrichting van de flexwoningen wordt gezorgd. Voor meubels en inventaris heeft de gemeente een aanbestedingsprocedure opgestart. Een projectgroep is bezig met het doortrekken van het glasvezelnetwerk naar de huizen. Ook wordt gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk.

6 reacties op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL OEKRAÏNERS VOOR DE KLAS

  1. De volgende stap, over een week misschien? 98% van die zuipende racisten aan het werk? Een Oekraiënse burgemeester? Pjotr for minister president? Laat me niet lachen, ze spreken de taal niet dus kunnen ze niet voor de klas. Ik ben blij dat ik geen schoolgaande kinderen meer heb nu ik dit soort ridicule ideeën zie passeren/

  2. Applaus voor ‘onze’ burgemeester! Want het is echt zielig dat hij nog steeds geen photoshoot met Zelensky in het oorlogspuin van Kiev heeft gedaan. Ondertussen heeft een bonte stoet aan B-politici en C-celebrities wel rondgeparadeerd met Zelensky op de walmende puinhopen van Kiev, en sommigen mochten daarbij zelfs even op camera met Zelensky knuffelen. De hoogste tijd dat ook ‘onze’ Bert zijn grote photo-opp in Kiev krijgt, dus laat Wijbenga gewoon even op camera met Zelensky knuffelen, ja? Want na al zijn tomeloze inzet voor de goede zaak verdient hij dit gewoon. Die man wappert zo hard met dat Oekraine vlaggetje dat hij in z’n eentje nota bene een hele windmolen aandrijft. We mochten willen dat wij iemand hadden die het zo voor ons opnam.

    1. deze mogen dan weer wel voor de klas?

      Rasisme facisme zijn een blankprobleem…. Maar niet bij alle blanken.
      En ze leefde nog lang en gelukkig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.