Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL CORONA-WET IN EIGEN HAND HOUDEN

VLAARDINGEN- De omstreden ‘corona spoedwet’ moet op de eerste plaats een ding worden van de burgemeester en ook een beetje van de gemeenteraad. Dat vindt de Vlaardingen burgemeester Bas Eenhoorn (VVD). De spoedwet waaraan het kabinet momenteel werkt moet het de regering mogelijk maken om zeer langdurig tal van vrijheden en grondrecht van burgers in te kunnen perken. Ook ontstaat alsnog een wettelijke basis voor de onlangs al massaal opgelegde boetes tegen overtreders van de noodverordening. Eenhoorn spreekt van ‘een spoedwetje’.

Eenhoorn zegt in de uitzending van Omroep Vlaardingen: “Daar is nu een hele discussie over, of dat centraal moet worden geregeld. Bijvoorbeeld via de voorzitters van de veiligheidsregio’s, in ons geval dus de burgemeester van Rotterdam, of dat het in elke gemeente door de burgemeesters in overeenstemming met de gemeenteraad kan worden geregeld. Ik ben een groot voorstander van die laatste mogelijkheid. Maar ik merk dat men onder de burgemeesters heel graag die regionale afstemming wil. En die eigen verantwoordelijkheid van de burgemeester daaraan ondergeschikt wil maken. Dan ligt de eindverantwoordelijkheid bij de burgemeester van de centrale stad (Rotterdam, red.). Dat vind ik heel moeilijk te accepteren, omdat ik denk dat heel veel dingen maatwerk zijn. In Vlaardingen kunnen we oordelen over wat we in Vlaardingen binnen de hoogste regels verantwoord en niet verantwoord is.”

“Ik zou het heel jammer vinden als zij denken dat het ook op een centrale manier moet worden geregeld. Het is een hele discussie in bestuurlijk Nederland op dit moment, hoe dat straks moet worden ingevuld”, aldus Eenhoorn.

Tegenstanders van de spoedwet vinden dat het Nederlandse volk het recht heeft zich hierover uit te spreken. Een groep wetenschappers en docenten heeft lokale volksvertegenwoordigers opgeroepen zich te verzetten tegen de spoedwet: ‘Stem niet in met ingrijpende wetswijzigingen die uitsluitend tot doel hebben om de bevoegdheden van het gezag te verruimen. In een democratie behoren de wensen van gezagsdragers niet leidend te zijn bij het aannemen van wetswijzigingen. Hoezeer zij ook menen in het algemeen belang te handelen.’ Het is allemaal aan dovemansoren gericht. De volksvertegenwoordigers houden zich muisstil. Het schrijven is ter kennisgeving aangenomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN WIL CORONA-WET IN EIGEN HAND HOUDEN

  1. War die Burgemeester wil uit Vlaardingen is tegen de wet in gaan..er is een noodveroordering..daar heeft ook hij zich aan te houden!!!…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *