Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN WEER ONDER VUUR DOOR NOODVERORDENING

VLAARDINGEN- De partij Beter voor Vlaardingen (BvV) zal de evaluatie van het Reglement van Orde aangrijpen om het te hebben over de manier waarop de noodverordening door burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) vorige week is afgehamerd. Als uitleg geeft BvV aan het vreemd te vinden dat een agendastuk als hamerstuk behandeld wordt, zonder dat deze in een Raadskamer besproken is. Terwijl er nogal veel om te doen is geweest.

De burgemeester heeft meerdere keren aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Na de brief van het OM te hebben gelezen, vindt Marco van Unen (BvV) het ver gaan dat deze burgemeester zich beledigd of bedreigd voelt. Vooral het laatste vindt hij ‘heel erg overtrokken’. Van Unen: “De bedreigingen zijn als ik het zo lees niet in persoon gedaan, maar via geschrift. Als je zulke bedreigingen serieus moet nemen, was ik in mijn werk in het blauw al tientallen keren tussen zes planken beland. In de functie van burgemeester moet je hier boven staan. Nodig degene na een tijdje weer uit, na een afkoelingsperiode, en vraag dan nog eens wat hij of zij er nu precies mee bedoelde. Het overtreedt wel de normen en waarden, en die moet je juist bij zien te brengen!  Vlaardingen is voor alle Vlaardingers, een burgemeester moet een ambassadeur zijn voor zijn of haar stad”, stelt de oud-politieman.
Raadslid Marco van Unen (BvV) laat weten: ‘Het instellen van een noodverordening is een aanslag op ieders vrijheid en geeft een beperking van bepaalde grondrechten. Bovendien moet een noodverordening voldoen aan de handhavingsmogelijkheid ervan door de politie. Deze door de burgemeester opgestelde noodverordening is niet te handhaven. In deze noodverordening wordt aangegeven ‘dat het verboden is in geheel Vlaardingen op de weg kerstbomen, autobanden, pallets, brandbare en brandversnellende vloeistoffen en andere voorwerpen of stoffen te vervoeren en/of bij zich te dragen of anderszins voorhanden te hebben’. Tot zover zou het een goed te handhaven verordening zijn voor de mensen in het blauw. Echter volgt daarna de aanvulling, te weten:  ‘met het kennelijke doel deze op de weg te verbranden’. Hoe is dit na te gaan? Moet de politie dan de mensen blijven volgen? Zelfs met een overcapaciteit aan politiemedewerkers zou dat niet te doen zijn”, meent Van Unen.

“Bij het plaatsen van de mobiele camera’s in de stad, is de gemeenteraad veel te laat op de hoogte gesteld”, zegt de volksvertegenwoordiger. “Hiermee wordt de Raad als geheel bedoeld, dus de Raad als ‘bestuurlijk orgaan’, zoals genoemd in de Gemeentewet en niet alleen het Presidium! Dit had deze burgemeester moeten weten, vooral als oud Officier van Justitie. Om in vaktaal te blijven: Is dit willens en wetens zo gespeeld?”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *