Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN TROTS OP ROETVEEGFIGUREN

VLAARDINGEN- Er zijn uitsluitend roetveegfiguren te zien rondom de burgemeester van Vlaardingen op de foto’s die zij zelf laat zien van de intocht in de haringstad. De roetveegfiguren zijn bij de bezoeken aan de winkelcentra elders in de stad vervolgens nadrukkelijk aanwezig aan de zijde van de Vlaardingse hulp-Sinterklaas.

De Sinterklaascommissie van het CJV maakte op 10 oktober bekend roetveegfiguren toe te voegen aan de Vlaardingse intocht. De commissie presenteerde de roetveegfiguren als ‘vernieuwend en verrassend’. Vanuit de Vlaardingse politiek bleef het vrijwel stil naar aanleiding van dit besluit. Alleen raadslid Raymond van Haren (Leefbaar) liet twee weken later weten: ‘Te gek voor woorden’.

In Amsterdam en Rotterdam is Zwarte Piet inmiddels volledig vervangen. Beide steden zijn voorgaande jaren al begonnen met de toevoeging van – in eerste instantie – enkele roetveegfiguren. Een publieksboycot bleef daarop uit. Ook de Vlaardingse intocht heeft zaterdag niet te lijden gehad aan een gebrek aan belangstelling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN TROTS OP ROETVEEGFIGUREN

  1. Maar het blijft een droevig feit dat Roetveeg Piet het SYMBOOL VAN KINDERARBEID is. Of hoeven we daar opeens géén schuldgevoel over te voelen, omdat het slechts om BLANKE KINDSLAAFJES gaat? Dus hoe zit dat nou precies?

    En dan nog wat….

    Als ik Mevrouw de Burgemeester zo trots zie poseren met KINDSLAAF PIET, denk ik opeens: waarom is Sinterklaas geen vrouw????

    Of… belangrijker nog… waarom is Sinterklaas geen Transsexueel???

    Trans Klaas en Kindslaaf Piet. Begin van een leuk kinderfeestje… Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *