Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN TREKT STUKJE ROOKGORDIJN OP

VLAARDINGEN- De echtgenoot van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) is deze week één van de vele vrijwilligers bij de Vlaardingse rolstoelvierdaagse. Dat laat Jetten weten via de sociale media. De mededeling wijst erop dat het echtpaar zich hoogstwaarschijnlijk de afgelopen dagen in Vlaardingen heeft opgehouden. De eerste burger van de haringstad heeft haar volgers nooit eerder geïnformeerd over de aanwezigheid van haar man in Vlaardingen. Het stel heeft een woning in Breda, maar de burgemeester beweert zelf dat ze in Vlaardingen-Holy woont, omdat ze daar zou staan ingeschreven. Bij het bewuste appartement staat de achternaam van haar man bij de voordeurbel.

In hoeverre Jetten daadwerkelijk in Vlaardingen woont, sinds haar beëdiging in 2017, zal binnenkort echt blijken wanneer onder meer de bonnetjes van al haar reiskosten uit de afgelopen jaren op straat liggen dankzij een Wob-verzoek.

In de Zeeuwse gemeente Sluis beweren enkele raadsleden en een oud-wethouder dat hun oud-burgemeester Jetten elk weekend in Breda was te vinden (“Daar woont haar man. Dan was ze bij haar gezin”). De reiskosten voor die privé tripjes zouden allemaal zijn gedeclareerd bij de gemeente Sluis. Ook toen ze daar binnen het college op werd aangesproken. Waar of niet waar? De woordvoerder van Jetten in Vlaardingen geeft daarover geen enkel uitsluitsel: ‘Daarvoor verwijs ik je door naar de gemeente Sluis.’

Op tweede Pinksterdag bezoekt Waterweg Actueel de straat in Breda waar de Vlaardingse burgemeester een rijtjeshuis bezit. Na het tonen van haar foto aan buurtbewoners wordt ze door directe buren onmiddellijk herkend als ‘onze buurvrouw’. Die reacties, op video vastgelegd, zijn aantoonbaar in tegenspraak met de woorden van Jetten, die zich laat voorstaan op integriteit.

Waar het echtpaar na afloop van de rolstoelvierdaagse blijft is gissen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *