Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BURGEMEESTER VLAARDINGEN TREFT GEEN BLAAM’

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) treft geen blaam wanneer het gaat over de manier waarop Vlaardingen momenteel wordt bestuurd. Dat maakt adviseur Hans Anderson duidelijk voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Anderson is verantwoordelijk voor het Bestuurskrachtonderzoek dat is uitgevoerd op verzoek van de burgemeester.

In zijn vorige week gepresenteerde onderzoek valt vrij weinig terug te lezen over de rol en de werkwijze van het college, de ambtelijke organisatie of de burgemeester. Anderson vindt dat op dit moment ook niet de hoofdzaak. In tegendeel zelfs. Zijn Bestuurskrachtmeting bevat vooral veel kritiek op de gemeenteraad. Door de raad wordt het de burgemeester juist moeilijk gemaakt, vindt hij.

Anderson: “Je zou willen dat de burgemeester de ruimte krijgt om boven de partijen te staan. Nu is ze soms in een rol, waarbij een aantal raadsleden zeggen, ze zit veel te veel te besturen en het werkt niet zo. Dan zeg ik, dat begint en dat eindigt met hoe de raad met elkaar doet.”

Aanstaande donderdag bespreekt de gemeenteraad het onderzoek van Anderson.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *