WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN TREEDT AF

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) treedt af als burgemeester van Vlaardingen. In een persbericht laat de gemeente weten dat het huidige politieke klimaat in Vlaardingen om een andere bestuursstijl vraagt: ‘Voor de toekomst is het beter dat een burgemeester met een andere bestuursstijl hier leiding aan gaat geven.’

Jetten is 3 jaar eerste burger van Vlaardingen geweest. Een ruime meerderheid van raadsfracties laat in een gezamenlijke reactie weten: ‘We vinden het een moedig besluit waarbij zij het belang van de stad voorop zet’, aldus PvdA, AOV, VV2000/Leefbaar Vlaardingen, GroenLinks, VVD, ChristenUnie-SGP, CDA, D66, Fractie Kerkhof, Fractie Akça en ONS Vlaardingen.

Op Tweede Pinksterdag onthulde Waterweg Actueel dat de Vlaardingse burgemeester nog altijd in Breda woont. Zelf bleef ze volhouden woonachtig te zijn in Vlaardingen-Holy, maar weigerde ze hiervoor het bewijs te leveren. De fractie Boers (fB) heeft een beroep gedaan op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) om alsnog duidelijk te krijgen waar de Vlaardingse burgemeester daadwerkelijk woont.

Jetten begaf zich de afgelopen jaren op glad ijs indien haar appartement in Vlaardingen-Holy vooral gebruikt is als een postbusadres. Immers burgemeester Jetten heeft integriteit telkens weer als speerpunt benoemd. In de Gemeentewet is bepaald dat een burgemeester uiterlijk drie jaar na benoeming woonachtig moet zijn in de gemeente.

Sinds het aantreden van Jetten zijn in Vlaardingen meerdere onderzoeken opgestart: een onderzoek naar de integriteit van raadsleden; een onderzoek naar bedreiging aan het adres van de burgemeester tijdens de jaarwisseling; een onderzoek naar financiële afspraken tussen raadslid Ron Boers en oud-wethouder Frans Hoogendijk (ONS); en een onderzoek naar de werkwijze van Waterweg Actueel. Opvallende overeenkomst: al deze onderzoeken zijn geïnitieerd door Jetten.

Het is niet voor het eerst dat Jetten een burgemeesterspost voortijdig verlaat. Eind 2016 is ze gevlucht uit de gemeente Sluis na een onhoudbaar conflict met de middenstandsvereniging. Bij haar vertrek gingen bij de plaatselijke winkeliers de vlaggen uit.

In Sluis beweren boze tongen dat Jetten helemaal niets heeft met Sluis noch Vlaardingen. De carrière die ze zoekt als burgemeester zou onafhankelijk zijn van de plaats, maar eerder van de grote van de gemeente, om deze te gebruiken als springplank voor een hoge post bij de EU. Die bewering is afgelopen zomer al voorgelegd aan de woordvoerder van Jetten in Vlaardingen, maar zij gaf daarover geen enkel uitsluitsel: ‘Hier heb ik geen antwoord op’, was haar enige reactie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 gedachten over “BURGEMEESTER VLAARDINGEN TREEDT AF

  1. Het wachtgeld lonkt. Het jaar 1018 was inderdaad het hoogtepunt in de geschiedenis van Vlaardingen.
    Daarna ging het berg afwaarts. Annemiek was een waardig opvolger van Tjerk. Beiden zullen niet gemist worden, maar gelukkig krijgen we een nieuwe kraan.

  2. Weg met die besluiteloosheid, tijd voor een daadkrachtig en fris bestuur, die opkomt voor de vaste bewoners i.p.v. de opkopers van woningen en er vervolgens mensen in zetten, die niets met de stad hebben.
    Zorg voor een balans, i.p.v. overvolle straten, gevuld met witte kentekenplaten, uitzendbureau auto’tjes, veel te lange bedrijfsbusjes die niet in normale parkeervakken passen, enz. wil je nog enig draagvlak behouden bij de bewoners, die wel wat met de stad Vlaardingen hebben..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *