Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN OP PUNT HORECA PER DIRECT TE SLUITEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) staat op het punt delen van de Vlaardingse horeca per direct te sluiten wegens overtreding van de regels rond de aanhoudende lockdown. De burgemeester heeft dat zojuist bekend gemaakt via Omroep Vlaardingen. Eenhoorn: “Ik sta nu op het punt om, na een aantal waarschuwingen, sancties op te leggen aan een enkel horecabedrijf, omdat ik het niet langer kan accepteren.”

Inmiddels is duidelijk dat ook verantwoordelijk minister Grapperhaus, in het bijzijn van onder andere staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD), weinig waarde hecht aan het opgedrongen abnormaal, waarmee een vermeend ‘levensgevaarlijk virus’(Covid-19) bestreden zou worden. Weekblad Privé kwam vorige week met de eerste onthullende foto’s van de bruiloft van de minister. Op de trappen van het stadhuis in Bloemendaal stonden de gasten van de minister te dicht opeen. Vandaag zijn meer plaatjes gepubliceerd van het feest waarop alle regels werden overtreden.

Eerder lieten ook koning Willem-Alexander en zijn echtgenote zien niet te geloven in het zogenaamde gevaar van ‘het virus’. De koning noemde de ‘pandemie’ al eens fakenews tijden een fotomoment. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) mengde zich eerder zonder gezichtsbedekking onder een grote mensenmassa op de Dam, tijdens een haar welgevallige demonstratie. Op dat moment gold voor anderen nog een streng samenscholingsverbod, zogenaamd ter bescherming van de volksgezondheid.

Eenhoorn heeft op 1 juni de tap geopend in The Irish Pub op de Westhavenplaats. De handeling – het tappen van de eerste pilsjes – door Eenhoorn en Leo IJdo (nachtburgmeester) was het startschot voor de heropening van de Vlaardingse terrassen. De horeca had de maanden daarvoor te maken met een opgelegde sluiting in verband met de covid-hoax.

Meer dan tachtig praktiserende Nederlandse artsen en andere academici doen in een brandbrief aan politiek en media ondertussen de dringende oproep de corona-hoax per direct te beëindigen. Nog meer medici verzoeken de Tweede Kamer om de noodwet tegen te houden. Ruim 800 artsen en meer dan 1000 medisch professionals, waaronder 13 hoogleraren hebben daarvoor een brandbrief ondertekend.

De artsen schrijven: ‘Aan het begin van de pandemie waren de maatregelen begrijpelijk en breed gedragen, ook al is er verschil in uitvoering met de landen om ons heen. Gaandeweg is er vanuit vele bronnen aan de alarmbel getrokken, de mortaliteit bleek vele malen lager dan verwacht, de meest kwetsbare groepen duidelijk omschrijfbaar (50% van de overleden patienten was 83 jaar of ouder. Merendeel (70%) van de overledenen jonger dan 70 jaar had een onderliggende aandoening waarvan 43% cardiovasculair lijden, 26% diabetes mellitus en 24% een chronische longaandoening) en de overgrote meerderheid (RIVM: 98%) maakt het (zeer) licht door.’

Foto: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *