Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN ONTVANGT TURKSE FASCISTEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft de Turkse Grijze Wolven ontvangen op haar werkkamer in het stadhuis. Dat maakt ONS.Vlaardingen op uit de knipselkrant van de gemeente Vlaardingen die vanmorgen verscheen. De ontvangst vond plaats op 20 september in beslotenheid.

De Grijze Wolven zijn verantwoordelijk voor talrijke politieke moorden, terreurdaden en bloedbaden. Het doelwit van de Turkse fascisten zijn linkse of links-liberale groeperingen, vooral studenten, intellectuelen en vakbondsmensen, evenals religieuze en etnische minderheden. Hun politieke partij de MHP is vertegenwoordigd in het parlement en staat pontificaal achter de Turkse president Erdogan.

ONS: ‘De grip van de MHP op haar Europese aanhang is sinds de Turkse parlementsverkiezingen van juni 2018 verder versterkt. De voorzitter van de Turkse Confederatie Europa, Cemal Çetin, was al lid van het landelijk partijbestuur van de MHP en werd tijdens deze verkiezingen als kandidaat in het tweede kiesdistrict van Istanbul ook verkozen tot parlementslid voor de Grijze Wolven.
Grijze Wolven-voorzitter Murat Gedik is een tomeloze bewonderaar van de Turkse nazi-ideoloog Hüseyin Nihal Atsız, een onvervalste antisemiet. Hij zag Joden als een van de drie ‘vijanden van de Turkse natie’.

Atsız roemde nazi-Duitsland in de jaren dertig vanwege de staatsterreur tegen communisten en Joden: ‘Het eerste land dat het Joodse vraagstuk heeft opgelost is Duitsland. Andere naties zullen daar lessen uit trekken.’ De HTF en aangesloten lokale organisaties verheerlijken Atsız tot op de dag van vandaag.

ONS.Vlaardingen eist opheldering van Jetten. De partij komst met schriftelijke vragen: ‘De burgemeester heeft zelf bij het Openbaar Ministerie gewerkt en is Officier van Justitie geweest. Hadden wij, alleen al op grond daarvan, niet mogen verwachten dat zij het bezoek had moeten weigeren?’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN ONTVANGT TURKSE FASCISTEN

 1. Het eindeloze gekoketteer van onze stadsbesturen met organisaties als Milli Gorüs en de Grijze Wolven begint zeer verontrustende vormen aan te nemen .

  Stuitend dat het Stadhuis de rode loper zo ongegeneerd uitrolt voor vertegenwoordigers van religieus extremisme en de georganiseerde misdaad.

  Beschouwt deze Burgemeester extremisten, fascisten en misdadigers daadwerkelijk als gesprekspartners? Waarom wordt er ruimte vrijgemaakt voor beruchte terreurorganisaties die zichzelf financieren met handel in harddrugs, prostitutie en illegale wapenhandel? Gaat het hier nou om marketing, vriendjespolitiek, corruptie, chantage, of toch gewoon weer een gevalletje ‘blond’?

  Wat werd er besproken? Zakelijke belangen van de Grijze Wolven? Subsidie voor de Grijze Wolven? Gedenkteken voor Erdogan? Verbod op Koerden in de gemeentepolitiek? Vrijstelling van tüterverbod?

  Burgemeester, naïviteit is geen excuus. En kom over een paar jaar niet aan met nonsens als “met het inzicht van nu” of “wir haben es nicht gewusst.” Dit is gewoon heulen met de vijand wat hier gebeurt.

  Het is goed dat dit tegen het licht gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *