Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN LEGT VERANTWOORDING AF TERRASSEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) belooft komende week verantwoording af te leggen over het gedogen van een aantal terrassen in de binnenstad. Eenhoorn: “Daarmee zullen ook de vragen gesteld door wethouder Kloosterman (Nol Kloosterman is fractievoorzitter van het AOV, red.) worden beantwoord.”

Het AOV wil van de burgemeester onder meer weten of de tijdelijke openstelling van de terrassen heeft bewezen dat de horeca open kan: ‘Of is er juist sprake van het tegenovergestelde?’

Afgelopen dinsdag stonden de stoelen en tafels van een aantal Vlaardingse horecazaken buiten, uit protest tegen de lockdown. Per brief aan de horeca zou de burgemeester de exploitanten vooraf hebben geïnformeerd over de wijze waarop zal worden omgaan met het protest. Het AOV had van die brief vooraf ook graag een kopie ontvangen.

De burgemeester vindt het volstaat om achteraf de raad te informeren. Eenhoorn: “U was gewend dat ik verantwoording achteraf afleg en zo snel mogelijk. En zo open mogelijk. Dus dat gaat ook deze keer weer gebeuren.”

De omzet in de Nederlandse horeca is vorig jaar door de lockdown met ruim een derde gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gaat het voor de branche om de sterkste krimp ooit. De terugval was zeven keer groter dan de omzetdaling van 2009 bij de bankencrisis.

De lockdown schaadt de hele economie. In de eerste drie kwartalen vorig jaar kromp de economie met ruim 12 % vergeleken met vorig jaar; goed voor ongeveer 90 miljard euro. De staat heeft tussen de 45 en 65 miljard euro geleend, het aantal werklozen was in januari 337.000; ruim 50.000 hoger dan een jaar geleden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “BURGEMEESTER VLAARDINGEN LEGT VERANTWOORDING AF TERRASSEN

  1. Als deze burgemeester het toegestaan heeft om de gevallen regering en samenzweerder v. Dissel te overtuigen dat terrassen open kunnen, zonder besmettingen, is het een goede burgervader.
    Op deze manier steunt hij de horeca.
    Ben benieuwd wat opper jokkebrok Rutte ervan vindt.

  2. Rutte = lange teentjes=stomme glimlach=altijd gelijk willen hebben=liegen= EU= meer vluchtelingen= minder groen want meer huizen= zal ik effe doorgaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *