Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN KOMT MET LIJST INCIDENTEN VREUGDEVUREN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) komt met een hele lijst aan incidenten uit de afgelopen twee maanden rondom de vreugdevuren in Vlaardingen. De burgemeester gebruikt de lijst ter verdediging van het verbod op de vuren, het instellen van een noodverordening en het plaatsen van extra camera’s in de stad, op verzoek van de politie. Jetten merkt daarnaast op dat de afgelopen jaren de vreugdevuren gepaard gingen met overmatig alcohol- en drugsgebruik.

Het eerste incident vond plaats begin november. De organisatoren van het vreugdevuur aan de Marathonweg hadden via Facebook opgeroepen om zich op 9 november rond 18.00 uur te verzamelen. Hier is door ongeveer veertig mensen gehoor aan gegeven. De hekken bij het oude veld van CION zijn die avond omver getrokken. Op het parkeerterrein aan de Broekweg is dezelfde avond door omwonenden een vuur van houtblokken geblust.

Op dinsdag 13 november is door toezicht van de gemeente Vlaardingen een stapel hout, stukken tapijt en een matras aangetroffen op het parkeerterrein aan de Broekweg.

Op 14 december werden aan de 3e Industriestraat twee stapels van tien pallets aangetroffen.

Het gemeentebestuur heeft op 18 december besloten het bezwaarschrift van de organisatoren van het vreugdevuur aan de Marathonweg af te wijzen.

In de avond van 19 december is op het Mendelssohnplein (een van de locaties waar in het verleden tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur werd aangestoken) een brandje met vier autobanden geblust.

In de avond van 20 december zijn op twee plekken in de Musstraat stapels pallets aangetroffen. In de openbare ruimte tussen Plein 1940, Westlandseweg en Eleonrastraat zijn vijf autobanden gevonden.

De organisatoren van vreugdevuren denken binnenkort in gesprek te kunnen met de burgemeester. Jetten zou de groepen daarvoor hebben uitgenodigd. Een afspraak moet nog worden gemaakt.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *