Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BURGEMEESTER VLAARDINGEN GOOIT VOORTDUREND OLIE OP VUUR’

VLAARDINGEN- De Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) heeft niet het vermogen om boven de partijen te staan. In plaats daarvan gooit ze olie op het vuur. Dat constateert raadslid Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen). Voor de microfoon van Omroep Vlaardingen spreekt de oud-wethouder zijn ongenoegen uit over de rol van Jetten bij het in stemming brengen van zijn installatie als raadslid, afgelopen donderdagavond. De burgemeester laat via haar woordvoerder weten verbaasd te zijn over de opmerkingen van Hoogendijk.

Op verzoek van de fractie Boers hebben raadsleden per stemkastje aangegeven dat Hoogendijk weer welkom is in de raad. Alleen de fractie Boers stemde tegen. Hoogendijk over de rol van de burgemeester daarin: “Zij wist vooruit dat die stemming gevraagd zou worden . Juist zij als jurist had moeten zeggen, jongens, dit is echt onzin wat hier gebeurt, maar die jas heeft ze absoluut niet aangetrokken. Dat zal ook wel iets te maken hebben met de persoon Hoogendijk, waar volgens mij moet ze boven de partijen staan.”
Volgens de burgemeester zou er geen andere dan de voorgeschreven route zijn gevolgd. Bovendien zou volledig aan de wensen van Hoogendijk tegemoet zijn gekomen. ‘Er heeft een sobere en korte beëdiging plaatsgevonden. Een andere rol heeft de burgemeester in deze niet. De gemeenteraad en met name de commissie onderzoek geloofsbrieven is in de toelatingsprocedure aan zet’, laat burgemeester Jetten weten.

Hoogendijk is teleurgesteld in zijn mede-raadsleden richting de burgemeester. Hoogendijk: “Ik vind dit nou een voorbeeld waarvan je raadsbreed zou mogen verwachten dat mensen verlangen dat die burgemeester een verbindende rol speelt en boven de partijen staat. En dat kan dan los staan van het feit dat een van de betrokken mensen het daar dan nog niet mee eens is. En dat is nou in hele korte tijd geloof ik de tweede of de derde keer al dat iets geconstateerd wordt met een burgemeester die het vermogen niet heeft boven partijen te staan. Daar begin ik mij toch wel ernstige zorgen over te maken, want als je voortdurend olie op het vuur gooit, dan is dat bedenkelijk.”

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘BURGEMEESTER VLAARDINGEN GOOIT VOORTDUREND OLIE OP VUUR’

  1. Ha Hans,

    ik dacht dat jij geen commentaar meer zou geven over het reilen en zeilen binnen de Vlaardingse politiek?

  2. Wat een onzin zeg. Een ex wethouder die op wraak uit is. Zelf iedere keer het grijze gebied opzoekt van wat juridisch misschien net mag maar moraal verwerpelijk. Die geeft commentaar op de Burgermeester. Daarnaast een raad die meer met elkaar overhoop lig dan dat ze aan besturen toekomen. Het is verschrikkelijk moeilijk om als burgermeester op al die pubers te moeten passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *