Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘GEEN HANDHAVERS MET BODYCAM’

VLAADINGEN- Handhavers in Vlaardingen worden niet uitgerust met bodycams. Ook niet op proef. ‘We hebben geen plannen voor het uitvoeren van een dergelijke pilot’, laat burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) weten aan de fractie Boers (fB). In Amsterdam is onlangs gestart met een proef waarbij gemeentelijke handhavers wel zijn voorzien van bodycams. Jetten laat weten de resultaten van pilots zoals die in Amsterdam te volgen. Indien daartoe aanleiding bestaat, wordt de uitrusting aangepast in Vlaardingen.

De Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA’s) in Vlaardingen zouden op dit moment al voldoende zijn uitgerust met hulpmiddelen om hun taak goed te kunnen uitvoeren. Volgens de burgemeester zijn de BOA’s in Vlaardingen breed inzetbaar en worden al op plaatsen ingezet waar ze nodig zijn. Binnen hun taakstelling werken ze daarin bijvoorbeeld hecht samen met de politie.

Bij de fB vindt men dat de leefbaarheidsproblemen in Vlaardingen moeten worden opgelost door gerichte inzet van gemeentelijke handhavers. Daarom heeft fB het gemeentebestuur opgeroepen om daar nu echt werk van te maken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *