Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BURGEMEESTER VLAARDINGEN GAF OPDRACHT RAADSLID TE HEKELEN’

VLAARDINGEN- ‘Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) is hoogst persoonlijk de schrijver van de brief waarin de gemeenteraad van Vlaardingen wordt opgeroepen om raadslid Tim Thiel (fractie Boers) vermanend toe te spreken over zijn negenennegentig kritische vragen’. Zo doet althans al enkele dagen een hardnekkig gerucht de ronde, rond het stadhuis. Het gerucht wordt gevoed door de opmerkelijke ondertekening van het schrijven uit naam van het voltallige college. Maar geheel in strijd met het officiële ondertekeningsmodel ontbreekt de handtekening van burgemeester Jetten onder de brief uit naam van het gemeentebestuur. Daarvoor in de plaats staat de krabbel van wethouder Frans Hoogendijk (ONS). Die tekent nota bene met de aanspreektitel van ‘loco-burgemeester’.

Volgens een woordvoerder van de burgemeester is er niets bijzonders aan de ondertekening. De woordvoerder laat weten:‘De loco-burgemeester heeft samen met de gemeentesecretaris getekend namens het College van Burgemeester en Wethouders. Dat wordt in zijn volledigheid vertegenwoordigd. Er is geen onderscheid.’ Maar volgens een kenner is dat onderscheid er juist wél, omdat dergelijke brieven altijd door, of uit naam van, de burgemeester worden ondertekend.

Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA).
Alleen onder strikte geheimhouding wil een ingewijde over de kwestie van de handtekening praten. “De burgemeester voelt zich aangesproken door de toonzetting van de negenennegentig vragen van raadslid Tim Thiel”, zo wordt duidelijk gemaakt. “Het college heeft in vergadering gezegd, we zijn het helemaal met je eens, meid. Wij gaan daar werk van maken en we gaan de gemeenteraad vragen om Thiel vermanend toe te spreken. Daarna moest die brief aan de gemeenteraad de deur uit en toen moest er een handtekening onder. Met de handtekening van Jetten er onder zou meteen duidelijk zijn dat zij inderdaad de opdracht heeft gegeven, maar dat wilde ze niet. Zij wil gesteund worden door het college en ze stond erop dat het college het initiatief zou nemen om de gemeenteraad tot de orde te roepen. En om dat duidelijk te maken heeft wethouder Hoogendijk getekend, als loco.”

Wanneer het gerucht juist is betekent dit dat het op de eerste plaats de burgemeester is die de vragen van Thiel heeft gekwalificeerd als ‘uiterst ongepast en onfatsoenlijk’. Het betekent ook dat de burgemeester de voltallige gemeenteraad probeert op te zetten tegen één volksvertegenwoordiger die in zijn recht staat om vragen te stellen, waarbij het de plicht is van het college om die vragen allemaal te beantwoorden.

Een brief die is ondertekend door de gemeentesecretaris en een wethouder die tekent als ‘locoburgemeester’ roept vragen op bij kenners. Men noemt de constructie ‘zeer ongebruikelijk’.
Het advies van de ingewijde luidt: “Wat de gemeenteraad nu moet doen is een discussie starten in de raad met de burgemeester. Centrale vraag moet zijn; hoe bent u als burgemeester zover gekomen om de opdracht aan de raad in deze vorm te verstrekken? Waarom heeft u voor deze constructie gekozen?”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 reacties op “‘BURGEMEESTER VLAARDINGEN GAF OPDRACHT RAADSLID TE HEKELEN’

  1. Alles voor de clicks. Wat is dit nu voor een titel? Twee zinnen kater is het al ‘een gerucht’, waar het eerst als feit gepresenteerd wordt. Echt niet nodig dit en journalistiek onwaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *