Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VLAARDINGEN BEDUCHT VOOR VREUGDEVUREN

VLAARDINGEN- De politie heeft afgelopen nacht preventief gefouilleerd op de Broekweg in Vlaardingen. Het is burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) er alles aan gelegen om vreugdevuren tegen te gaan. Tot nu toe zijn toch enkele pogingen gedaan tot het maken van vuren. Aan de Broekweg liep in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 december een relatief onschuldig vuurtje in een korf uit de hand, waarbij de brandweer ter plekke is geweest om te blussen.

Aan de Marathonweg is vrijdag de opbouw van een vuurstapel door optreden van de politie beëindigd. Gemeente en politie treden hierin samen op: er zijn 11 arrestaties verricht en de gemeente heeft de betrokkenen een last onder dwangsom opgelegd. Dit is een preventieve maatregel om te voorkomen dat deze mensen nogmaals de regels overtreden. Overigens moest een van de arrestanten een eerder opgelegde dwangsom voldoen, vanwege de herhaalde overtreding.

Van enkele raadsleden kreeg Eenhoorn onlangs de suggestie nog eens te spreken met vertegenwoordigers van de organisatie van de vuren in voorgaande jaren. In dit gesprek heeft de burgemeester nogmaals het standpunt benadrukt dat de gemeente geen ontheffing verleent voor eindejaarsvuren. Eenhoorn: ‘Politie, brandweer en gemeentelijke organisatie geven aan dat de vuren voor onveilige situaties zorgen. De combinatie met het toenemende gebruik van zwaar vuurwerk vergroot deze risico’s nog verder. We begrijpen dat de organisatoren van de eindejaarsvuren aan de Marathonweg en de Broekweg het einde van de vuren nog altijd als een groot gemis ervaren, maar onze eerste verantwoordelijkheid is de veiligheid.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *