Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER VINDT HET WEER RUSTIG IN MAASSLUIS

Politicus Geert Wilders bezocht vorige week onaangekondigd de Burgemeesterswijk. Wilders wil een ‘exit met die laffe PvdA-burgemeesters in Maassluis en Zaandam.’ Wat de PVV’er  betreft  moet ‘Marokkaans tuig van de straat. Cel in en land uit. Het is ons land!’
Politicus Geert Wilders bezocht vorige week onaangekondigd de Burgemeesterswijk. Wilders wil een ‘exit met die laffe PvdA-burgemeesters in Maassluis en Zaandam.’ Wat de PVV’er betreft moet ‘Marokkaans tuig van de straat. Cel in en land uit. Het is ons land!’
MAASSLUIS- De noodverordening voor de Burgemeesterswijk in Maassluis wordt niet verlengd. Andere maatregelen in de wijk, zoals mobiele camera’s en extra toezicht, blijven wel van kracht om in te grijpen bij het Marokkanenprobleem in Maassluis. De politie heeft tot nu toe vijf verdachten aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor een reeks vernielingen in de buurt.

Morgen eindigt de noodverordening die op 27 september werd ingesteld. In de noodverordening staat onder meer dat mensen zich niet in groepen groter dan vier personen mogen ophouden en dat mensen die niet in de wijk wonen en daar geen redelijk doel hebben, zich er niet mogen ophouden. Ook mag geen gelaatsbedekkende kleding gedragen worden die de identificatie door ambtenaren van politie bemoeilijkt of kan bemoeilijken, zoals capuchons en bivakmutsen.

Burgemeester Edo Haan (PvdA) vindt dat het weer rustig is in de wijk en dat het verlengen van de noodverordening daarom niet nodig is.

Bewoners van de Componistenbuurt hebben in een brandbrief gevraag om snel ingrijpen in hun buurt vanwege vergelijkbare problemen met allochtone jongeren, waarschijnlijk moslims.

2 reacties op “BURGEMEESTER VINDT HET WEER RUSTIG IN MAASSLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *