Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SLUIT FIETSENWINKEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Burgemeester Lamers heeft vrijdag een rijwielhandel in winkelcentrum Hof van Spaland, op verzoek van de Politie Eenheid Rotterdam, voor een periode van drie maanden gesloten. Tijdens een controle op 16 april werden in de winkel 17 gestolen fietsen en 2 gestolen scooters aangetroffen. Tevens werden er diverse sloten aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat deze eveneens afkomstig zijn van gestolen fietsen. De 46-jarige eigenaar werd direct aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.
hof van spaland
De eigenaar van de zaak heeft daarnaast geen juiste registratie bijgehouden van de opgekochte fietsen. Bedrijven die tweedehands spullen verkopen zijn dit echter wel verplicht. Dit bood criminelen de mogelijkheid om gestolen goederen te verkopen, zonder dat ze worden geregistreerd. De openbare orde is door dit alles ernstig aangetast. Voor de eigenaar van de winkel was het niet de eerste keer dat hij met een dergelijke maatregel werd geconfronteerd.

De recherche onderzoekt de zaak en heeft inmiddels tientallen aangiftes gevonden van gestolen fietsen die in deze winkel zijn ingeruild. Met deze slachtoffers wordt contact opgenomen. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die recent bij deze rijwielhandel een fiets hebben gekocht. Het is goed mogelijk dat de aangeschafte fiets ook van diefstal afkomstig is. Door nu contact op te nemen met de politie, wordt voorkomen dat kopers in de toekomst op straat wordt aangesproken door de politie, omdat hun fiets afkomstig blijkt te zijn van diefstal. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.

De aangehouden verdachte is inmiddels weer op vrije voeten. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

Meer informatie over de verkoop van gestolen spullen vindt u HIER. Via de link is het mogelijk te controleren of het product dat wordt aangeboden afkomstig is van diefstal.