WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM ZWIJGT OVER ALLAHU AKBAR

SCHIEDAM- De 26-jarige man die vorige week woensdag in een woning in Schiedam-Nieuwland werd neergeschoten door de politie ‘riep leuzen’. Zo heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) het gisteravond verwoord in de gemeenteraad. Het openbaar ministerie heeft maandagavond zwart op wit gesteld dat de man op het balkon van een woning in de Van der Tempelstraat ‘allāhu akbar’ schreeuwde. Deze zogenaamde ‘leus’ is Arabisch voor ‘allah is de grootste’. De kreet wordt standaard gebruikt voorafgaand aan het plegen van islamitische terreurdaden.

Lamers heeft het over ‘een verwarde man’. De man met Syrische identiteitspapieren wordt vervolgens door de burgemeester omschreven als iemand die een bedreiging vormde voor zijn omgeving. Lamers: “Hij zwaaide met een hakbijl en een mes en riep leuzen. Het is naar dat dit zich in een woonwijk heeft afgespeeld . Veel buurtbewoners hebben het meegemaakt. Het is ook niet niks als je je straat binnenkomt. Ik kan mij goed voorstellen dat het lastig en beangstigend was, maar dat is het ook voor de familie van het slachtoffer. Het is lastig en beangstigend.”

Over het ‘verward’ van het ‘slachtoffer’ had de fractievoorzitter van LOS vorige week al zijn eigen gedachte. Andreas Rose: ‘Die verwarde mensen zijn nooit zo verward dat ze ineens de verkeerde god aanprijzen. Er is er nou nooit een die in zijn verwardheid roept: Hallelua, Jezus zei geprezen. Raar eigenlijk?’

Schiedam heeft onder leiding van Lamers in de afgelopen jaren versneld een grote groep jonge mannen met Syrische identiteitspapieren binnengehaald via het doorgangshuis in Nieuwland. Tegen deze vluchtelingenopvang was bezwaar vanuit de buurt. Zo werd in januari 2016 door insprekers bij de gemeenteraad gewezen op massale aanrandingen, vechtpartijen, valse paspoorten en IS-strijders onder de instroom van hoofdzakelijk jonge mannen. De daarop volgende aanslagen in Frankrijk, Duitsland en Zweden hebben deze bezwaarmakers gelijk gegeven.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *