Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM ZIET FORSE STIJGING WW-UITKERINGEN

SCHIEDAM- Ook het aantal aanvragen van WW-uitkeringen in de regio waterweg-noord is fors toegenomen, zo laat de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) weten. Eerder deze week werd al bekend dat het aantal aanvragen voor bijstand hard is opgelopen als gevolg van de lockdown.

Lamers: ‘ Uit de cijfers, gepubliceerd door het UWV, zien we voor onze regio in april een stijging van rond de 20 % van het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van maart dit jaar. Het is verstandig om altijd eerst bij het UWV te kijken of er recht is op een WW-uitkering. De bijstandsuitkering is voor inwoners die onvoldoende inkomsten hebben voor hun levensonderhoud en geen recht hebben op een andere uitkering. Iemand die recent zijn baan is verloren, heeft wellicht eerst recht op een WW-uitkering. Zo voorkomen we onnodig lang wachten op inkomsten.’

Stroomopwaarts ziet het aantal aanvragen voor bijstand in de Waterweggemeenten stijgen. Ten opzichte van februari dit jaar is het aantal aanvragen in onze regio verdubbeld. De grootste toename is onder de jongeren tot 27 jaar en zelfstandig ondernemers.

Lamers: ‘Jongeren onder de 27 jaar hebben over het algemeen minder WW-recht opgebouwd ten opzichte van oudere werklozen en hebben vaker een flexcontract. Bij een crisis zoals deze raken zij als eerste hun baan kwijt. Zelfstandig ondernemers hebben soms noodgedwongen hun onderneming moeten sluiten. Zij verliezen direct hun bron van inkomsten en houden daarom weinig tot geen loon voor zichzelf over.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER SCHIEDAM ZIET FORSE STIJGING WW-UITKERINGEN

  1. HAllo
    Ik vind het erg belangrijk dat z.s.m deze mensen en ondernemmers helpen. Tenminste met deze tijdelijk uitkering helpt u met herbouwen van hun leven,en geeft beetje hoop om sterker zijn en ze zijn niet alleen.te laat of niet helpen brengt ergere problemen mee. Ben zelf dakloz en veel problemen mee gemaakt .en ik weet soms is hoe moeilijk is om nieuwe start maken.en nu ik heb eigen kapperzaak en ben van plan gratis cursussen geven.en in deze moeilijke tijden samen zijn we sterker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *