Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM WIL GEEN WIJN BIJ DE KAPPER

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) vreest illegaal bezig te zijn en de wet te overtreden wanneer de gemeenteraad hem volgende week verzoekt om blurring toe te staan in Schiedam. Blurring is een mengvormen van winkel en horeca. De fracties van D66 en Van Dijk zijn enthousiast over het toestaan van bijvoorbeeld kappers die wijn schenken of restaurants waar bestek en servies worden verkocht. Lamers denkt dat dit in strijd is met de Drank- en Horecawet, maar volgens raadslid Sun van Dijk ligt in de Tweede Kamer juist een wetsvoorstel van de VVD te wachten om dit alles landelijk mogelijk te maken.

De huivering van Lamers is opmerkelijk. Enkele jaren terug heeft de burgemeester zich juist ingespannen om in Schiedam een proef te starten met blurring, maar winkeliers en horecaondernemers wilden niet meewerken. Lamers: “We hebben ons voor de pilot moeten terugtrekken. Dat vond ik echt wel een beetje jammer.” De proef is volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) elders in het land succesvol verlopen. Lamers: “De VNG heeft het kabinet toen voorgeteld om gemeenten de bevoegdheid te geven zelf te beslissen op lokaal niveau welke mengvormen aanvaardbaar zijn.”

Van Dijk blijft enthousiast over blurring en werkt aan een motie: “Ik heb het afgelopen half jaar een toer langs ondernemers- en winkeliersverenigingen gemaakt. Dit was echt een van de punten die elke keer weer naar voren kwam. De motie zoals wij hem nu beoogd hebben vraagt ook echt om in gesprek te gaan met de ondernemers. Om binnen de mogelijkheden van de wet dit soort initiatieven de ruimte te geven.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *