Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘U MAG CORONA-OVERTREDERS AANSPREKEN’

SCHIEDAM- Wat de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) betreft mag u er gerust wat van zeggen, wanneer anderen zich niet aan de regels van de noodverordening houden. Te weten; niet in groepen op straat of in een park, met maximaal twee personen naar buiten en verplicht 1,5 meter afstand houden. Lamers: “Maar aan de andere kant mag je er ook met een boogje omheen lopen. Neem je eigen verantwoordelijkheid.”

Nederland zit op slot en grote groepen inwoners staan doodsangsten uit voor het griepvirus Covid-19, waarmee de gevestigde media al weken dag en nacht onafgebroken hun bladen en uitzendingen vullen.

Tot nu toe zijn twee doden in Schiedam toegeschreven aan het griepvirus Covid-19. De eerste Schiedamse dode betrof vorige week een bewoner van verpleeghuis DrieMaastede. In het verpleeghuis wonen ouderen in de leeftijd van 80-90 jaar die door lichamelijke of psychische aandoeningen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er is ook een kleinschalige afdeling palliatieve zorg (de Roos): mensen die op streven liggen.

Normaal gesproken overlijden er per dag (zonder het griepvirus) gemiddeld 416 mensen in heel Nederland.
Sinds 1950 is het jaarlijks aantal sterfgevallen verdubbeld tot bijna 152 duizend in 2019. Het aantal sterfgevallen per duizend inwoners is van 7,5 in 1950 naar 8,8 in 2019 gestegen. Oorzaak van deze toename is, behalve de bevolkingsgroei, de veranderde samenstelling van de bevolking naar leeftijd: doordat er minder kinderen worden geboren en mensen steeds langer leven, vergrijst de bevolking. Hoewel het overlijdensrisico is gedaald, neemt het aantal overledenen toe (bron: CBS).

Iedere dag gaan er in Nederland 128 mensen dood aan kanker. Het is net als de afgelopen jaren de belangrijkste doodsoorzaak (Bron: CBS).

In de winter van 2017/2018 overleden in Nederland 9.444 mensen aan een seizoensgriep. Het betrof voornamelijk mensen van 75 jaar en ouder (bron: RIVM).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘U MAG CORONA-OVERTREDERS AANSPREKEN’

  1. Beste burgemeester,

    Kan er dan misschien meer blauw op straat in de wijk Groenoord, want daar zie je nog genoeg volk op straat lopen. En daar hoef je niks tegen te zeggen, want als je dat wel doet dan wordt je voor van alles nog wat uitgemaakt.
    Bij voorbaat dank!

  2. De IC’s liggen letterlijk vol en Corona is inmiddels doodsoorzaak 1 geworden en Schiedams Nieuws blijft volhouden dat er niets aan de hand is

  3. Hoewel inmiddels zowat de hele wereld aan het infuus ligt vanwege het coronavirus,is het volgens schiedam’s nieuws maar een griepje als ik het zo mag vertalen! stop met die suggesties zou ik zeggen en blijf bij de realiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *