Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘RAMADAN ALLEEN THUIS VIEREN’

SCHIEDAM- Moslims mogen de ramadan deze keer alleen in eigen kring thuis vieren. Dat laat de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) weten per videoboodschap die door de gemeente zojuist online is gezet. Het is een van de maatregelen in een poging de verspreiding tegen te gaan van het griepvirus Covid-19. Lamers: “Ramadan is een religieuze activiteit. Die valt onder de regeling dat er geen religieuze bijeenkomsten in kerk of in moskeeën plaatsvinden. Dat wil zeggen dat je de ramadan wel mag vieren, uiteraard, maar dan in een eigen kring thuis.”

De burgemeester maakt ook duidelijk dat het kabinet vorige week heeft besloten dat grote evenementen en bijeenkomsten, ook kleiner dan honderd mensen, niet meer doorgaan. Lamers: “Dat betekent dat Koningsdag geen feestelijke dag meer is. Er vinden geen koningsdagactiviteiten plaats. Dat geldt ook helaas voor 5 mei. Dodenherdenking mag eigenlijk ook niet meer, omdat het een grote samenkomst zal zijn, maar we zijn in gesprek met het comité dat onze dodenherdenking in Schiedam organiseert om een kleine kleinschalige, maar vooral waardige, herdenking toch nog mogelijk te maken en we denken aan een kranslegging bij het monument een kleine groep mensen op afstand van anderhalve meter, die dan door onze lokale televisie wordt uitgezonden.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘RAMADAN ALLEEN THUIS VIEREN’

  1. Ja denk hij nu echt dat de moslims zich daar aan gaan houden. Wordt eens wakker ze hebben er maling aan, de hele boeren familie komt dan gewoon bijelkaar om het te vieren.

  2. Ik ben wakker Mehmet . En inderdaad dit lappen ze aan hun laars. Die verboden gelden niet voor moslims en de politie staat voor schut, behalve bij Schiphol voor een paar spotters, met vier politie auto’s tegelijk.
    We zullen weer eens het spel uitbrengen op tv. Zoek de verschillen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *