Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘ONZE CLUB IS GEPROMOVEERD’

SCHIEDAM- De Rotterdamse profvoetbalclub Sparta is eigenlijk Schiedams. Dat heeft de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) gisteravond duidelijk gemaakt na promotie van de club naar de Eredivisie.
Lamers: “ En ik zeg dat, omdat Sparta voetbalt op voormalig Schiedams grondgebied. Dat vertel ik iedere keer als ik te gast ben bij Sparta. Dus we kunnen vaststellen dat ‘onze’ club het goed doet.”

Sparta uit Rotterdam-Spangen heeft zich dinsdagavond verzekerd van Eredivisie-voetbal door het winnen van de finale van de play-offs, waardoor de 1-2 thuisnederlaag van zaterdag werd uitgewist. Sparta is dankzij een 2-0 zege tegen De Graafschap in Doetinchem gepromoveerd naar de Eredivisie, waarmee afscheid genomen wordt van de Eerstendivisie (Jupiler League).

Er bestaat al langer een goede band tussen de gemeente Schiedam en Sparta. Zo verzorgt de Stichting De Betrokken Spartaan in Schiedam nog zeker tot 1 januari 2020 de uitvoering van het omvangrijke project ‘Streetrulez!’. Daarvoor hebben Manfred Laros, directeur van Sparta Rotterdam, en burgemeester Lamers vorig jaar maart hun handtekening gezet tijdens de speciale Waterweg-dag. Die wordt elk jaar door Sparta en de gemeente Schiedam georganiseerd in het stadion van Sparta.

In de zomer van 2016 stond de webshop van Sparta (Shop 1888.nl) ook kortstondig met een kraam op het Broersveld tijdens de weekmarkt op vrijdag. Hierdoor kon de echte Spartaan in Schiedam terecht voor zaken als Sparta doucheschuim, sjaals en vlaggen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘ONZE CLUB IS GEPROMOVEERD’

  1. Als inwoner van Schiedam maar geboren en getogen Rotterdammert maar vooral als geboren Spartaan moet ik opmerken dat onze burgemeester wél een foutje maakt. Sparta is pas één jaar eerste divisieonist. Verleden jaar zijn wij onder Dick Advocaat gedegradeerd tegen Emmen na meerdere fouten / wegkijken van de VAR. Dus geen 6 jaar burgemeester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *