Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

COLLEGE SCHIEDAM ONTKENT DRUK OP ONTSLAG SOBO

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft het Schiedams Overleg Bewoners Organisatie (SOBO) niet onder druk gezet om een medewerker te ontslaan. Volgens burgemeester Cor Lamers (CDA) was de medewerker aangenomen nâdat het stadsbestuur meermaals had aangegeven en besloten de subsidierelatie te willen beëindigen. Lamers: ‘Ambtelijk is SOBO vrijwel direct na ontvangst van het betreffende contract, gewezen op de mogelijke risico’s en geadviseerd om zo mogelijk nog gebruik te maken van de beëindigingsoptie tijdens de proefperiode.’

Het SOBO heeft de leden van de gemeenteraad geschreven dat de druk dusdanig was dat het bestuur werd voorgehouden voor mogelijke fouten privé aansprakelijk gesteld te kunnen worden.

Het pand van het SOBO aan de Singel in Oost blijft ook na 1 april open.
De gemeente Schiedam heeft de subsidie aan het SOBO per 1 april beëindigd, omdat de organisatie de afgelopen jaren weinig vernieuwend zou zijn geweest. Dit ondanks de inzet van een verbetertraject.

Het SOBO gaat door als vrijwilligersorganisatie zonder subsidie. Het pand van het SOBO aan de Singel 85 in Schiedam blijft voorlopig geopend.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *