WATERWEG ACTUEEL

BURGEMEESTER SCHIEDAM ONTHULT MUURSCHILDERING

BURGEMEESTER SCHIEDAM ONTHULT MUURSCHILDERING

Dit weekend startte ook het vaarseizoen voor de fluisterboot weer op; voor het eerst vanaf de Vismarkt met kaartverkoop in molen De Walvisch. Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst onthulde burgemeester Lamers een oude muurschildering die vroeger in de molen aanwezig was.

SCHIEDAM- Molen De Walvisch is officieel opgeleverd. Sinds een week is hij helemaal uit de steigers en klaar om bezoekers van het museum en de molenwinkel te ontvangen.

Burgmeester Cor Lamers (CDA) was graag bereid om aanwezig te zijn, te meer omdat hij de officiële opening van de molen in februari had moeten laten schieten. Samen met Hugo Boogaard, directeur van stichting De Schiedamse Molens, onthulde hij een muurschildering waar nog de vorige molenaar op staat afgebeeld. De afbeelding zat in het voormalige keukentje en was met achterwand en al opgeslagen tijdens de verbouwing tot museummolen/molenwinkel. Varen vanaf de Vismarkt

Alle aanwezigen werde vervolgens uitgenodigd voor een speciale vaartocht met de fluisterboot vanaf de nieuwe opstartplaats aan de Vismarkt. Ad van Leeuwen van Rondvaarten Schiedam vertelde aan boord o.a. over de populariteit van de rondvaarttochten en de plannen voor een toekomstige botenberging en opstapplaats naast molen De Walvisch aan de Nieuwe
Haven. Ook werd de voorzichtige wens geuit om ooit onder de Vlaardingerdijk door te kunnen
varen richting Noordvest zodat elke bootbezitter echt een rondje molens kan maken. Na afloop was er nog de mogelijkheid om de museummolen te bezoeken met directeur Marjolein Beumer als gids. Hier werd met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.

Na het herstel van de kades aan de Lange Haven, en de bouw van de Taanbrug, zijn met de nieuwe museummolen en een centrale opstapplaats voor de fluisterboot de volgende stappen gezet naar een toeristisch aantrekkelijke Schiedamse binnenstad.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

april 16th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *