Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM NAAR MOSKEE

Lamers was op 13 juli 2014 -samen met PvdA wethouder Stam- ook aanwezig bij de feestelijke uitbreiding van de moskee in Schiedam-Nieuwland. Het gebedshuis werd toen uitgebreid gefeliciteerd door de omstreden AK partij van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Twee jaar daarvoor had de Turkse regeringsleider al gesteld dat democratie voor hem geen doel is: 'Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten."
Lamers was op 13 juli 2014 -samen met PvdA wethouder Stam- aanwezig bij de feestelijke uitbreiding van de moskee in Schiedam-Nieuwland. Het gebedshuis werd toen uitgebreid gefeliciteerd door de omstreden AK partij van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Bovendien was bij deze gelegenheid de Turkse minister Idris Güllüce (AK partij) in Schiedam aanwezig als eregast van de moskee. Na afloop prees de minister de uitbreiding van de moskee als een goede manier voor ‘expansie van de Islam’ (klik HIER).

In 2012 heeft regeringsleider Erdogan gesteld dat democratie voor hem geen doel is: ‘Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten’.

SCHIEDAM- De Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft vrijdag bezoekers van de Turkse moskee aan de Schaepmansingel toegesproken. Hij deed dit tijdens het vrijdaggebed. Zijn boodschap zou zijn geweest ‘Extremisten brengen de islam in diskrediet’. Een door islamcritici betwiste gedachte (klik HIER en HIER). Een dag eerder werd door de burgervader elke connectie tussen moslimterroristen en de islam overigens nog gemeden (Klik HIER).

­Uit een peiling door onderzoeksbureau Motivaction bleek in november dat bijna 90% van de Turkse jongeren sympathiseren en steun betuigen aan de ideologie van IS. Zelfs zodanig dat Turkse jongeren die als jihadgangers zijn vertrokken, om aan de zijde van IS te vechten, als hedendaagse helden beschouwd worden (klik HIER).

Uit onderzoek van Socioloog Ruud Koopmans, directeur van de onderzoeksgroep migratie van het WZB onderzoekscentrum in Berlijn, bleek eerder ook al een grote sympathie onder moslims in Nederland voor een gewelddadige islam (Klik HIER en HIER).