Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM LAAT 8 VERWARDE INWONERS OPSLUITEN

SCHIEDAM- De Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft vorig jaar in 8 gevallen besloten tot een inbewaringstelling in het kader van de Wet zorg en dwang bij het toepassen van in totaal 76 Crisismaatregelen (CM). Er zijn 6 verkennende onderzoeken opgestart. In geen van de gevallen heeft dit tot het opleggen van een CM geleid.

In 2020 is er 66 keer een procedure gestart voor het opleggen van een huisverbod. In 54 gevallen is door de burgemeester er een huisverbod opgelegd, in 12 gevallen niet. Daarmee is het aantal opgelegde huisverboden nagenoeg gelijk met 2019: 55.

Sinds 1 januari 2020 geldt de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. Deze wet geeft de burgemeester de mogelijkheid om een CM op te leggen. De Inbewaringstelling (IBS) bestaat ook nog, maar alleen in het kader van de Wet Zorg en Dwang. Er bestaat nu ook de mogelijkheid om zorgen over personen met verward gedrag te melden. Dat kan particulier of vanuit professioneel oogpunt. Op dat moment start de gemeente een verkennend onderzoek om te bekijken of er een CM nodig is.

2 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM LAAT 8 VERWARDE INWONERS OPSLUITEN

  1. Die man zijn kapsel hebben ze tien jaar geleden bevroren . ik zou zeggen gooi er eens wat watergolf en lila kleurnuances door , dat zal deze beste man weer helemaal toppie ophalen .En eventueel een botoxje onder de oogjes .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *