Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM KLEM IN COVID-KOLDER

SCHIEDAM- De Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) is één van de medeondertekenaars van een oproep om het beleid, gebaseerd op de hoax, ‘fundamenteel te herzien’. De oproep is woensdag gepubliceerd op de opiniepagina van De Volkskrant.

In het schrijven, van de hand van Femke Halsema (GroenLinks-burgemeester van Amsterdam) en Paul Depla (PvdA-burgemeester van Breda), wordt gesteld dat gemeentelijke juristen inmiddels overuren draaien om uit te dokteren wat moet worden toegestaan of verboden volgens de landelijke noodwetgeving. ‘Dit wringt eens temeer als de besmettings- en ziekenhuiscijfers de logica en redelijkheid van de huidige stevige maatregelen onder­graven’, schrijven de burgemeesters. ‘In de ons omringende landen worden, zonder heel grote ongelukken, veel minder vergaande maatregelen getroffen. Daarmee verdwijnt de angst voor het virus en de motivatie om de regels te volgen.’

De Schiedamse burgemeester heeft gisteravond nog een demonstratie tegen de hoax verboden. Op het Broersveld is een groepje mensen ingesloten door de politie.

Afgelopen zaterdag protesteerden verschillende horecaondernemers in Schiedam ook al tegen de hoax en het daaraan gekoppeld economische slooptraject. Vier cafés openden toen hun deuren. Handhavers van de gemeente hebben de heropening van de kroegen voortijdig beëindigd, op initiatief van Lamers.

Sinds juli gaat het beeld op zwart tijdens de schorsing van de Schiedamse raadsvergaderingen. Hierdoor is het onmogelijk om raads- en collegeleden nog te betrappen op het schenden van de zogenaamde coronamaatregelen in de raadszaal (1,5 meter!). Tijdens een eerdere vergadering is onder meer te zien hoe Lamers, minuten lang, bijna letterlijk tegen de fractievoorzitter van de VVD aanschurkt.

Tijdens de raadsvergadering, in september 2020, in het Theater aan de Schie, liet Lamers al eens publiekelijk weten dat de toen opgelegde beperkingen voor de horeca niet golden voor de Schiedamse gemeenteraad. Hoe laat het ook werd, de bar van het theater bleef open voor de bestuurders en volksvertegenwoordigers.

In dezelfde periode verkondigde Lamers de wens tot het gedwongen laten vaccineren van de bevolking, tegen het zogenaamde gevaar van Covid-19 (inmiddels is bekend dat het inspuiten van gezonde mensen met de ongecontroleerde, experimentele gentherapie, de oorzaak is van honderdduizenden doden in de EU).

De burgemeester staat dan al landelijk in de schijnwerpers doordat twee Schiedammers, samen met hun (schoon)ouders, beboet worden voor het overtreden van de noodverordening. De vier kregen elk een bekeuring van 95 euro voor het eten van een taartje in de tuin van de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam. Handhavers vonden dat de vier onvoldoende afstand hielden van elkaar (1,5 meter!).

Lamers is sinds de zomer van 2020 herhaaldelijk betrapt op het verspreiden van feitenvrije Covid-kolder. De ongekozen regent is daar vanuit de raad nooit op aangesproken.

3 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM KLEM IN COVID-KOLDER

 1. Alle juridische overuren die gedraaid moesten worden om alle regelgeving en adviezen te toetsen aan bestaande wetgevingen, indiceren vooral hoe hard er op het Stadhuis gewerkt is om twee jaar lang onze Grondwet moedwillig en openlijk te omzeilen. En in diezelfde tijd schitterden de burgemeesters helaas door hun opvallende publieke afwezigheid, en dat terwijl ze toch zoveel hadden kunnen betekenen. In ieder geval, dat is niet gebeurd. En met deze brief willen ze op papier hun straatje schoonvegen. Want het daagt ze dat ze op het verkeerde paard hebben gewed. En zo’n Lamers ondertekent zo’n brief doodleuk, maar kondigt daarna ijskoud een noodverordening af tegen die lieve Wappie Schiedammers die vreedzaam demonstreren tegen de bestuurlijke maatregelen omdat die na 2 jaar crisis een acuut gevaar vormen voor de gezondheid, de veiligheid en de toekomst van alle kinderen en jongeren in dit land! Dus het zou inderdaad heel goed en wenselijk zijn als de burgemeesters eens wat beleidsbeslissingen publiekelijk zouden uitleggen. We weten echt wel dat de EU en dit WEF coupkabinet de verantwoordelijkheden voor hun beslissingen op de schouders van onze gemeentes proberen te leggen. Ik hoop dat de burgemeesters eindelijk beseffen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Ik wens hen veel moed en wijsheid toe bij de morele keuze om zichzelf ofwel te blijven scharen achter het vijandige WEF overnamebeleid, ofwel aan te sluiten bij ons, de groeiende kant, want WIJ ZIJN LEGIO. Ik hoop dat alle burgemeesters die zich onder druk voelen staan door toenemende burgerlijke ongehoorzaamheid en volkswoede een goeie keuze maken, want SAMEN STAAN WE STERKER. O, en Bert heeft niet getekend?

  1. Ik zie dat de burgemeester zich al wil indekken voor de ‘post-corona’ periode en hij hoopt dat hij niet kaal geschoren wordt.
   Een poging om alsnog aan de goede kant van de geschiedenis terecht te komen ?

 2. Na de oorlog zat ook iedereen in het verzet. Zo werken die dingen nu eenmaal. Het tribunaal is aanstaande!

  Maar er komt eerst nog een enorme, wereldwijde economische ineenstorting. Daarom wordt er nu gedraaid in de politiek en media. Het spel met het killervirus is over. Nu gaan we de keiharde beroving meemaken. Banken zullen omvallen. Uw spaarcenten zullen verdampen en alle munteenheden worden ontwaard.

  Het zal uiteindelijk allemaal lijden tot de grote volkswoede en de omwenteling naar een economie zonder winst en concurrentie waarbij de schuldige elite alles verliest.

  ‘Want de Heer is opkomst voor de zijnen
  en Hij roept ons in waarheid en kracht
  Maar voor hen die het Licht niet laat schijnen
  komt de Heer als een dief in de nacht’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *