Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM BEKIJKT BOETE (4.150 EURO) OP WEGWERPLASTIC

SCHIEDAM- De eerste boete voor het gebruik van wegwerpplastic bij een evenement in Schiedam gaat heel misschien niet direct 4.150 euro kosten (of 3 maanden gevangenisstraf opleveren). Burgemeester Cor Lamers (CDA) doet de toezegging aan de VVD om zich nog eens te buigen over de stafmaat. Lamers: “Ik wil wel even kijken of we die eerste overtreding, voor het eerste proces-verbaal dat iedereen van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau, red.) toegestuurd krijgt, of die op een lager niveau kan worden gerangschikt.”

Raadslid Tom Janssen (VVD) heeft zich vastgebeten in het verbod dat alleen in Schiedam per 1 januari geldt op het gebruik van plastic wegwerpbestek, borden, rietjes, bewaarbakjes en bekers. Organisatoren van evenementen die toch plastic verstrekken hangt een boete of celstraf boven het hoofd. Janssen: “De VVD vindt dat niet normaal. Onze vraag aan de commissieleden is dan ook als volgt: Is dit echt wat u wilden toen u de motie hierover in juni steunden? Kunnen we niet in ieder geval de kleine evenementen ontzien?”

Niet wat de indieners van de motie betreft. Sandra Mantingh (GroenLinks): “Ik wil de heer Janssen teruggeven dat de tekst in de moties volgens mij vrij duidelijk waren en dat het inderdaad om een verbod ging, juist voorgaand op de Europese regelgeving (bedoeld wordt EU-regelgeving, red.) om extra afval en plastic te voorkomen, dus ook bij wat kleinschalige evenementen. Daarbij is het dan wel belangrijk dat de Schiedammer hierover goed geïnformeerd wordt.”

John Maris (Progressief Schiedam): “Ik weet niet of het de bedoeling is geweest om zo’n hoge boete te doen. De bedoeling van de motie was om zoveel mogelijk afval te voorkomen. En juist op een kleinschalig evenementje. Bij een buurtbarbeque is het heel eenvoudig dat de organisator tegen mensen die daaraan deelnemen zegt, joh, neem je eigen drinkbeker mee en neem die weer mee naar huis.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *