Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM BEDANKT ORANJEVERENIGING

Het blijft rustig tijdens de braderie aan de Kerklaan in Kethel. De organisatie is niet langer in handen van de Oranjevereniging.
SCHIEDAM- De bestuursleden van Oranjevereniging Wilhelmina-Kethel in Schiedam hebben een geschenk ontvangen van burgemeester Cor Lamers (CDA). Het geschenk is aangeboden aan de bestuurders als dank voor hun buitengewone inzet voor de stad Schiedam. Het aanbieden vond gisterochtend plaats in de Dorpskerk van Kethel, tijdens de jaarlijkse aubade.

Voor het eerst is Koningsdag in Kethel dit jaar gevierd zonder de inzet van de Oranjevereniging. Alleen de aubade was door de vereniging georganiseerd. Het gebrek aan vrijwilligers en geld heeft Wilhelmina-Kethel opgebroken bij het organiseren van een braderie, lampionenoptocht en het afsluitend vuurwerk.

Gebleven is de kleedjesmarkt in Kethel. Georganiseerd door de gemeente en gebonden aan steeds meer regels en beperkingen.
De viering van Koningsdag in Kethel verliep dit jaar stukken rustiger. Het aantal kramen was beperkt bij de braderie aan de Kerklaan en op de Schiedamseweg. Het Feestplein op het parkeerterrein in de Olivier van Noortstraat behoort tot het verleden. Alleen op de hoek bij garage Nooteboom, achter het Hof van Spaland, klonk muziek. Hier zong het shantykoor ‘De Vlaerdingse Maatjes’.

Tot vorig jaar was het oude Kethel  dé plaats waar Schiedam en omstreken massaal Koningsdag kwamen vieren. Het epicentrum van de Koningsdagviering lijkt anno 2019 verschoven naar de historische binnenstad van Schiedam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *