WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘AANTAL OEKRAÏNERS WIL WERKEN’

SCHIEDAM- ‘Een aantal Oekraïners kan en wil graag werken’, meldt de Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) aan de gemeenteraad. Lamers: ‘We bekijken samen met Stroomopwaarts de mogelijkheden voor actieve bemiddeling tussen Oekraïners en uitzendbureaus. Hoewel hiervoor vanuit het Rijk geen financiering beschikbaar is, vinden we het belangrijk dat vluchtelingen (asielmigranten, red.) de kans krijgen te werken als dat mogelijk is. Door bemiddeling kunnen we bovendien zo veel mogelijk voorkomen dat zij in handen vallen van malafide uitzendbureaus.’

Oekraïners in Nederland ontvangen zogenaamd leefgeld. De hoogte van dit leefgeld bedraagt 60 euro per week per persoon. De toelage voedsel is 46,97 euro per persoon en de toelage voor kleding en andere persoonlijke uitgaven is 12,95 euro per week per persoon. Het gaat hierbij om de toelage voor zowel volwassenen als minderjarigen. De grootte van het gezin heeft geen invloed op de hoogte van deze toelage.

3 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM: ‘AANTAL OEKRAÏNERS WIL WERKEN’

 1. Leuk ome Cor, ik geef een aantal redenen op om je woorden als onzin te bestempelen.
  1. Ze kunnen niet werken want ze moeten hun land verdedigen.
  2. Ze kunnen niet werken want ze spreken geen Nederlands
  3. Ze kunnen niet werken want ze spreken ook geen Engels.
  4. Ze willen niet werken anders hadden ze in het veilige deel van hun eigen land gebleven.
  5. Ze hoeven niet te werken want alles is hier voor hen gratis, en ruimschoots ook.
  Het had Nederland gesierd als men net zo tolerant en vrijgevig was geweest naar de bevolkingsgroepen uit onze koloniën die ons de welvaart hebben gebracht die we nu verkwanselen.

 2. Tot en met punt 4: oké. Maar punt 5?!?

  De bevolkingsgroepen uit ‘onze’ koloniën hebben de Nederlandse bevolking geen welvaart gebracht. Die welvaart is te danken aan onder andere de gasbel in Slochteren, en door de inzet van Nederlandse landarbeiders en mijnwerkers (om maar eens wat te noemen!). Nederland lag in puin na mei 1945. Voor die tijd was er armoede, en daarna begon de wederopbouw. Dat heeft ons welvaart gebracht!

  De bevolkingsgroepen uit de voormalige koloniën zijn niet met elkaar te vergelijken. De Indo’s schitteren in afwezigheid in alle criminaliteitsstatistieken. Wel blinken ze uit op het gebied van intergratie. Maar dan de Antillianen en de creoolse Surinamers… En tja, aan het binnenhalen daarvan zijn de afgelopen decennia al miljarden van onze welvaart verkwanseld.

  1. Dan hadden we damals maar niet hun landen moeten binnenvallen Bastiaan, dat vinden we van Duitsland en Rusland ook niet goed. Met Oekraïne hebben we niets te schaffen, die wilden we volgens ons laatste referendum ook niet in de EU.
   Je taalgebruik is er trouwens wel op vooruit gegaan nu je echte naam algemeen bekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *