WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER ROTTERDAM ONDERSCHRIJFT ‘ONLINE GEBIEDSVERBOD’

ROTTERDAM- De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) is mede ondertekenaar van een oproep aan de landelijke politiek om zich te buigen over mogelijkheden voor burgemeesters om op voorhand iets te doen tegen ‘online aangejaagde rellen en ander geweld’. Dat roept vragen op bij het Rotterdamse raadslid Ingrid van Wifferen (D66). Het raadslid wil van de burgemeester onder meer weten in hoeverre er incidenten uit het verleden zijn waarbij ingrijpen in de online sfeer gewenst geweest zou zijn.

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma (PvdA) is voor een online gebiedsverbod onlangs op de vingers getikt door de bestuursrechter. De oproep die Aboutaleb mede heeft ondertekend komt van Dijksma.

Wifferen: ‘Kan de burgemeester toelichten waarom hij de desbetreffende oproep heeft mede-ondertekend, toegespitst op de situatie in Rotterdam? Hoe duidt de burgemeester het spanningsveld tussen vrijheid van meningsuiting en het voorkomen van rellen? Hoe kijkt de burgemeester aan tegen de door Utrecht verloren rechtszaak?’

1 reactie op “BURGEMEESTER ROTTERDAM ONDERSCHRIJFT ‘ONLINE GEBIEDSVERBOD’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *