Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘BURGEMEESTER REAGEERT NIET OP VERDACHTE AUTO’S VLAARDINGEN-WEST’

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) – verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid – lijkt weinig op te hebben met de afspraken in het Veiligheidsplan. Tot die constatering komt fractievoorzitter Ron Boers voor de microfoon van Omroep Vlaardingen, waar hij een toelichting geeft op vruchteloze pogingen van zijn fractie om de burgemeester in actie te krijgen. Jetten reageert niet op signalen van verdachte auto’s in de Vlaardingse Westwijk.

De fractie Boers (fB) heeft afgelopen vrijdag al nadrukkelijk gewezen twee verdachte auto’s zonder kentekenplaten aan Dirk de Derdelaan. Van buurtbewoners heeft de fB begrepen dat het gaat om auto’s zonder kenteken, waar in de avond louche figuren een kenteken op schroeven en daarna weer verwijderen. De mannen zouden ook bij de auto’s zijn gezien met stapels bankbiljetten. Boers: “We hebben vrijdag tegen de burgemeester gezegd, dit kan zo maar gevaarlijk zijn. Of minstens crimineel. Doe er wat aan! Nou, we hebben een mail gestuurd en nog een sms er achter, zo van, weet dat je een mail hebt, dat je niet kan zeggen, ik lees de mail maar één keer in de drie dagen. Geen enkele reactie.”

Het probleem is bekend bij de Politie en Toezicht en Handhaving, maar daar blijft het – op een sticker na- bij. Boers: “Toezicht en Handhaving heeft op 30 oktober stickers op de auto’s geplakt met de mededeling, uiterlijk 3 november moeten deze auto’s van deze plek verwijderd zijn. En op 4 november moesten de auto’s daar weg zijn. Wij zijn inmiddels op 18 november en ze staan er nog steeds.”

Vanmorgen heeft de fB persberichten verstuurd en daar blijft het niet bij. Boers: “Het lijkt erop dat de instanties hun zaakjes niet onder controle hebben. Deze auto’s had de gemeente meteen op 3 november weg moeten slepen en in beslag moeten nemen. We gaan nu toch maar weer ook nog eens officiële schriftelijke vragen stellen. Want voor een college dat zegt goed te communiceren en samen te willen optrekken, is dit een heel rare houding.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘BURGEMEESTER REAGEERT NIET OP VERDACHTE AUTO’S VLAARDINGEN-WEST’

  1. Ach, er gebeuren regelmatig dubieuze zaken, maar meestal buiten het zicht van iedereen. Weinig mensen die er zich nog iets van aantrekken, want er gebeurt toch weinig mee.

    En als het zichtbaar is, gebeurt er ook weinig mee.

    Vrachtwagens met witte kentekenplaten, die even boodschappen gaan doen, terwijl in de APV toch duidelijk staat, dat dit niet is toegestaan. Bestelbusjes die te lang zijn om in een parkeervak te mogen blijven staan (volgens APV), maar er wel staan.

    Witte kentekenplaten, die al langer dan 3 maanden niet naar thuisland zijn geweest en dus eigenlijk voorzien zouden moeten zijn van gele kentekenplaat. Als ik dat doe, heb ik snel een brief van de belastingdienst op de deurmat.

    Enz. enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *