WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER MAASSLUIS ZWICHT VOOR DREIGEMENTEN

Het is niet voor het eerst dat schoolkinderen in Maasluis worden blootgesteld aan politieke propaganda.  In maart vorig jaar heft de Raad van jeugdambassadeurs van Maassluis deelgenomen aan de landelijke Kinderconferentie HOPE XXL. Hierbij werden de kinderen van 10, 11 en 12 jaar geconfronteerd met een ervaringsreis door het Humanity House: ‘kruip in de huid van een vluchteling’. De kinderen volgden een route van huis naar een 'nieuw land'. Met beelden, geluids- en lichteffecten werd het een spannende tocht. Via achtergelaten spullen, blaffende honden, containers voor mensensmokkel, douane en registratiekantoor bereikten de kinderen hun 'nieuwe land'. Onbesproken bleven zaken als verzonnen vluchtverhalen, segregatie, oplopende criminaliteit, sociale ontwrichting van het gastland en de economische schade voor het betreffende gastland, plus de gevolgen die dat op de korte en lange termijn heeft voor de kinderen die daar al wonen. Een woordvoerder van de organisatie achter XXL vond degelijke discussiepunten ook 'niet opportuun': 'Het gaat ons om een betere wereld waarin kinderen gehoord worden en ze de kans krijgen hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen'.
Het is niet voor het eerst dat schoolkinderen in Maassluis worden blootgesteld aan politieke propaganda. In maart vorig jaar heeft de Raad van jeugdambassadeurs van Maassluis deelgenomen aan de landelijke Kinderconferentie HOPE XXL. Hierbij werden kinderen van 10, 11 en 12 jaar geconfronteerd met een ervaringsreis door het Humanity House: ‘kruip in de huid van een vluchteling’. Met beelden, geluids- en lichteffecten en via achtergelaten spullen, blaffende honden, containers voor mensensmokkel, douane en registratiekantoor bereikten de kinderen hun ‘nieuwe land’. Onbesproken bleven zaken als verzonnen vluchtverhalen, segregatie, oplopende criminaliteit, sociale ontwrichting van het gastland en de economische schade voor het betreffende gastland, plus de gevolgen die dat op de korte en lange termijn heeft voor de kinderen die daar al wonen. Een woordvoerder van de organisatie achter XXL vond degelijke discussiepunten ook ‘niet opportuun’: ‘Het gaat ons om een betere wereld waarin kinderen gehoord worden en ze de kans krijgen hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen’.
MAASSLUIS- De gemeente Maassluis moet zich buiten de hetze houden tegen Zwarte Piet. Dat vindt de jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD Rijnmond. De jonge liberalen zijn het er niet mee eens dat de gemeente Maassluis samen wil werken met de anti-zwartepietengroep ‘Nederland wordt Beter’ van Jerry Afriyie en Quinsy Gario.

Burgemeester Edo Haan (PvdA) heeft contact gehad met Afriyie en zijn stichting. Afriyie heeft beloofd zich koest te houden tijdens de landelijke intocht in Maassluis op 12 november in ruil voor de verspreiding van zijn kijk op Zwarte Piet en de slavernij. Volgens de JOVD maakt de gemeente zich op deze manier schuldig aan het verspreiden van politiek gekleurde propaganda gericht op kinderen. De liberale jongeren vinden het verwerpelijk dat een neutraal geachte factor als een gemeentebestuur zich zo opstelt.

Afriyie is deze week veroordeelt tot het betalen van een boete van 1.500 euro voor de mishandeling van een agent tijdens de nationale intocht van Sinterklaas op 15 november 2014 in Gouda.

In juni heeft Afriyie nog aangekondigd ook de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis te zullen verstoren. Nu die verstoring wordt teruggedraaid heeft burgemeester Haan gelegenheid geboden voor de verspreiding ‘van politiek gekleurde propaganda gericht op kinderen.’

2 reacties op “BURGEMEESTER MAASSLUIS ZWICHT VOOR DREIGEMENTEN

  1. Iedereen moet gewoon de intocht inclusief het sinterklaasjournaal boycotten, zo zijn we snel van het kleine clubje anti-piet af, deze mensen gaan tot het uiterste en na zwarte piet komen ze wel weer met iets anders, gaan ze ook zo zeuren over het zomercarnaval in Rotterdam? en al die andere multiculturelen feesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *