Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER MAASSLUIS: ‘TEKORT AGENTEN TOT MINSTENS 2023’

MAASSLUIS- De politie in de regio Waterweg kampt met een onderbezetting van 10% en krijgt openstaande vacatures tot zeker 2023 niet opgevuld. Dat laat de Maassluise burgemeester Edo Haan (PvdA) weten, tijdens de raadsvergadering, in antwoord op vragen van Forum voor Maassluis (FvM). Maassluis is wel op sterkte met de wijkagenten, zo verzekert de burgemeester.

Haan: “Het zal duidelijk zijn dat mij dit zorgen baart. Ik heb ook nog in het weekend contact gehad met de burgemeester van Vlaardingen, want hij zou naar het dagelijks bestuur van het regionaal veiligheidsoverleg gaan. Ik heb hem ook deze cijfers voorgelegd en gezegd; een vacaturepercentage van meer dan 10% is eigenlijk wel te hoog.”

FvM benadrukt nog maar eens dat in de nacht slechts één politiewagen beschikbaar is voor Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen samen. De burgemeester laat weten dat er in geval van nood altijd kan worden bijgesprongen, maar ook hij erkent dat de situatie nijpend is.

Haan: “Net als enkele andere teams heeft het basisteam Waterweg te kampen met een bezettingstekort. De formatie van het basisteam, dus dat is de begrotingsbezetting, biedt ruimte voor 136,8 fte. Dat is exclusief de aspiranten. De bezetting van het basisteam is 121,05. Dat is dus duidelijk lager. Dit maakt dat er binnen de bezetting van het basisteam een tekort van 15,75 fte optreedt. Dat zijn eigenlijk de vacatures, kun je zeggen. Logischerwijs werkt dit tekort ook door in de operationele inzetbaarheid van het basisteam.”

“De basispolitiezorg wordt echter op peil gehouden, onder meer door binnen het district Rijnmond-Noord, waartoe naast het basisteam Waterweg ook het basisteams Schiedam en Midden-Schieland behoren, basisteam overstijgend te plannen. Dit houdt in dat, indien de bezetting van het basisteam Waterweg tekort dreigt te schieten, om in deze basispolitiezorg te voorzien, politieteammedewerkers, behorende tot het basisteam Schiedam of Midden-Schieland, ingepland worden om dienst te doen binnen het verzorgingsgebied van het basisteam Waterweg.”

“Ook de politiemedewerkers behorende tot het flexteam Rijnmond-Noord, de districtsrecherche Rijnmond-Noord en enkele ondersteunende diensten, leveren hier een bijdrage aan. Deze flexibele schil aan politiecapaciteit wordt tevens aangesproken indien de meldingsdruk rond de situatie ter plaatse hiertoe noodzaakt.”

1 reactie op “BURGEMEESTER MAASSLUIS: ‘TEKORT AGENTEN TOT MINSTENS 2023’

  1. Het probleem is precies andersom. We hebben helemaal niet te weinig agentjes, we halen gewoon teveel schorem het land in. Dat is toch dweilen met de kraan open>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *