WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER MAASSLUIS GELOOFT IN CAMERATOEZICHT

MAASSLUIS- In Maassluis moeten nu ook vaste beveiligingscamera’s komen om toezicht te houden. Daarvoor pleit de VSP in de Maassluise gemeenteraad. Ton Luijendijk (VSP): “Graag ook over de publieke ruimte en de problemen die we de afgelopen periode heel manifest hebben zien worden. ” Burgemeester Edo Haan (PvdA) doet nog geen enkele toezegging, maar komt in het najaar met een notitie over het cameratoezicht.

Voor D66 is dit het moment om ook de inzet van de twee Verrijdbare Mobiele Camera Units (VMCU) van de gemeente ter discussie te stellen. Zonder succes. De burgemeester wil niets weten van eventuele afschaffing.

Jesse de Jong (D66): “Het lijkt mij zeker goed om te praten over de wenselijkheid of onwenselijkheid van mobiele of vaste camera’s. Ik zou dit graag wel willen loskoppelen van het gebruik van de openbare ruimte. Juist vanwege het aspect van privacy an sich. Het college schrijft wel dat er intensief gebruik is gemaakt van de camera, maar als we het dan gaan hebben over de wenselijkheid en het effect van die camera… U heeft nu al toegezegd dat er weer geïnvesteerd wordt in vervanging. Zouden we dat niet daaraan kunnen koppelen?

Haan: “Nee! Het is voor mij een overtuiging dat die camera’s echt preventief werken.”

Vorige week werd bekend dat een van de twee VMCU’s van de gemeente Maassluis wordt vervangen door een nieuw exemplaar. De vervanging van de camera is 2 jaar eerder dan gepland, omdat het goedkoper zou zijn om hem nu al te vervangen. De reparaties aan de VMCU lopen inmiddels op.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *