Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER MAASSLUIS BESTIJDT ‘NEP-NIEUWS’

MAASSLUIS- Burgemeester Edo Haan (PvdA) belooft een spoedige publicatie tegen recent ‘fake news’ rond cameraregistratie in Maassluis. Aanleiding zijn berichten op Facebook over vermeende politiefunctionarissen in burger die huis aan huis  vragen stellen over de aanwezigheid van privé bewakingscamera’s. De ouderenpartij VSP heeft de burgemeester om opheldering gevraagd.

De ouderenpartij is niet de schrijver van het facebookbericht, toch laat de burgemeester weten de VSP zich schuldig heeft gemaakt aan ‘fake news’, door de zaak onder de aandacht te brengen. Dit tot verbazing van de fractievoorzitter van de VSP.

Bij Haan is niets bekend over een actie van agenten in burger. Haan: ”Wat ik wel weet is dat er een online actie bezig is van de politie. Dat kunt u ook vinden op de site van de politie: Camera in Beeld. Daarbij worden met name ondernemers opgeroepen om zich digitaal te melden als men camera’s onder zijn beheer heeft. Dit met het oogmerk dat de politie daarvan gebruik kan maken in geval  van criminele daden. “

Het CDA merkt op dat de politie afgelopen week al ontkend heeft een inventarisatie in burger te maken van privé camera’s. Aangeraden zou zijn op geen enkele manier mee te werken aan het onderzoek door de  ‘nep-agenten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *