WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER MAASSLUIS MET AH BIJ ANTI-ZWARTE PIETENBERAAD

MAASSLUIS- Het verwijderen van Zwarte Piet uit de schappen van de Nederlandse supermarkten gebeurt onder druk van minister en vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). Dat valt op te maken uit de toelichting van de burgemeester van Maassluis, die twee weken terug aanwezig was bij ‘het oploopje’ van Asscher in Den Haag.

Het verpakkingsmateriaal van AH in 2014 met afbeeldingen van Sinterklaas en Zwarte Piet; Onder druk van de PvdA-minister allemaal uit de schappen.
Burgemeester Edo Haan (PvdA): “Daar was een tamelijk bond gezelschap. En het was de bedoeling dat alle betrokken partijen, voor- en tegenstanders, maar ook iemand die de detailhandel vertegenwoordigt, want ook Albert Heijn en dat soort zaken, om te vragen, doen we wel of niet Zwarte Piet?”

Na afloop kwam het gezelschap – waarin ook de grootwinkelbedrijven- met een gezamenlijke verklaring. Daarin beloven de betrokkenen afstand te doen ‘van elke vorm van bedreiging, geweld, polarisatie en agressie. Verder zeggen de ondertekenaars dat ze het belang van het kind centraal stellen en dat ze ernaar streven Sinterklaas een feest voor alle kinderen te laten zijn.’

Volgens Haan hield Asscher zijn oploopje over Zwarte Piet de afgelopen jaren al vier maal.

Albert Heijn de Block, met destijds twee vestigingen in Maassluis, zei in 2014 nog volledig afstand te nemen van het moederbedrijf dat Zwarte Piet uit alle reclame-uitingen liet verwijderden. De supermarkt in Maassluis vond Zwarte Piet bij de traditie van het sinterklaasfeest horen. Albert Heijn was een van de deelnemers aan het overleg bij Asscher.

Inmiddels zijn alleen bij een handvol kleine zelfstandigen nog artikelen met de afbeelding van Zwarte Piet te koop.

Zie ook: Kamervragen PVV

4 gedachten over “BURGEMEESTER MAASSLUIS MET AH BIJ ANTI-ZWARTE PIETENBERAAD

 1. Vuile vieze linkse gevaarlijke bloedhond.
  Jullie zetten heel Nederland in brand vuile schijnheilige hypocriete zakkenvuller.
  Verzuip alsjeblieft in de hofvijver.

 2. Weg met de nazi bruinhemden van zogenaamd links en namaak liberaal.
  Power to the people! De kreet van wat ooit echt links was.
  Links en liberaal zijn overgenomen door zakkenvullers die enkel voor hun eigen belang bezig zijn. Er is niets links aan dit links en niets liberaals aan dit liberaal.

 3. En het kan zo simpel zijn. Geen sinterklaassnoepgoed kopen bij de policorwinkel, maar juist wel bij die detailisten die het nog wel in de schappen hebben liggen.
  Gewoon de macht van de Euro. Moet je eens kijken hoe snel het weer bij de AH’s en Jumbo’s te koop is, als zij de omzet gaan missen!

 4. De conclusie dat de minister iets voorschrijft is onzin. De overheid komt niet met een ‘Pietenwet’. Er vinden wel jaarlijks gesprekken plaats om de emoties bij dit onderwerp te temperen. Dat is ook nodig, gezien de vele opgewonden reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *