Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER IN HERHALING OVER HOLIËRHOEK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Aan winkelcentrum Holiërhoek in Vlaardingen moet meer gebeuren dan alleen het aspect veiligheid. Dat krijgt het CDA te horen van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA). Met haar reactie herhaalt Jetten vrijwel exact wat ze precies een jaar geleden ook al liet weten. De christendemocraten hebben opnieuw aandacht gevraagd voor de situatie van het winkelcentrum aan de Reigerlaan in Holy.

De burgemeester is naar eigen zeggen vorige week hoogstpersoonlijk naar de Holiërhoek geweest om zich aldaar te laten informeren. Haar conclusie over de veiligheid: “Dat moet ook zeg maar de inrichting zijn en de samenwerking daar.”

Op 5 december 2018 liet de burgemeester al weten dat er geen geld beschikbaar is voor het verbeteren van de veiligheid van de Holiërhoek. Dit naar aanleiding van eerdere vragen van het CDA. Wel kreeg de partij toen te horen dat er plannen zouden bestaan voor de aanpak van de buitenruimte van de Holiërhoek. De plannen zouden de daarop volgende tijd nader worden uitgewerkt, waarin ruimtelijke en fysieke zaken de boventoon moeten voeren, om het winkelcentrum een ander aanzien te geven.

In mei 2017 is al eens een tijdelijke camera geplaatst nabij het winkelcentrum. In de periode voorafgaand aan de plaatsing waren er tientallen meldingen van jeugdoverlast geregistreerd bij de politie. Alle meldingen waren terug te voeren op de Holiërhoek en de omliggende straten. Speciaal voor de Holiërhoek en Holy -Zuid is door de politie een extra agent vrijgemaakt voor de aanpak van de jeugdoverlast. De aanpak van de jeugdoverlast is een gezamenlijke taak van de politie, Toezicht en Handhaving en het jongerenwerk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *