Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER: ‘GERUCHTEN BELEMMEREN MAROKKANEN MAASSLUIS’

Maassluis Belang noemt het ‘onzin’ dat de partij het proces  ernstig heeft belemmerd  door afgelopen zomer raadsvragen te stellen op basis van geruchten. “De burgemeester moet met alle partijen in gesprek gaan en daarover transparant zijn”, stelt fractievoorzitter  Gertjan Enzerink (MB) Naar de burgemeester toe zegt hiuj: “U mag van ons thee drinken binnenskamers, prima., met alle belangstellenden. Maar buiten, op straat, moet door de politie worden opgetreden als het nodig is.”
Maassluis Belang noemt het ‘onzin’ dat de partij het proces ernstig heeft belemmerd door afgelopen zomer raadsvragen te stellen op basis van geruchten. “De burgemeester moet met alle partijen in gesprek gaan en daarover transparant zijn”, stelt fractievoorzitter Gertjan Enzerink (MB) Naar de burgemeester toe zegt hij: “U mag van ons thee drinken binnenskamers, prima, met alle belangstellenden. Maar buiten, op straat, moet door de politie worden opgetreden als het nodig is.”
MAASSLUIS- Volgens burgemeester Edo Haan (PvdA) is het proces ‘ernstig belemmerd’ om een groep Marokkaanse jongens te huisvesten in de directe omgeving van kwetsbare ouderen die wonen in zorgcentrum De Vloot in Maassluis. Schuldig aan deze belemmering zijn oppositiepartij Maassluis Belang (MB) en de pers. Oorzaak is het vorige maand naar buiten gebracht ‘gerucht’ over dit proces.

Naar het oordeel van Haan ‘knutselde iemand een gefantaseerd verhaal in elkaar over Marokkanen en InBlik’. “Een aantal politieke partijen doken er bovenop en de pers kwam de komkommerperiode in de zomer goed door”, zo liet de burgemeester zich afgelopen week in de gemeenteraad ontvallen.

De burgemeester blijft vasthouden aan de mogelijkheid om een groep Marokkaanse jongens te huisvesten bij cultureel centrum InBik. Haan vindt het daarbij ‘heel erg’ dat is gesuggereerd dat de Marokkaanse jongens de plaats in gaan nemen bij InBlik van de disco van de Stichting Myosotis (voor mensen met een verstandelijke beperking). “Dat is natuurlijk een laatste groep die wij in de kou willen laten staan.” Toch stelt Haan niet te kunnen garanderen dat de disco van Myosotis kan blijven bij InBlik. “Ik wil die discussie best wel aan, want is er niet ergens anders een goeie plek te vinden?”

De burgemeester weigert al weken om exacte details prijs te geven over de ‘verkennende gesprekken’ die hij voert met het Marokkaans jongencentrum Ummah Wahidah over de eventuele verhuizing van de Marokkanen naar InBlik.

Afgelopen week kwam de burgemeester met een noodbevel en een noodverordening om de problemen met Marokkaanse jongens te beteugelen.

Begin augustus zei het raadslid Aad Solleveld (MB) al het idee te hebben dat de stichting Ummah Wahidah de problemen boven het hoofd zijn groeien. “De stichting wordt steeds kleiner qua bestuursleden.” Eerder sprak partijgenoot Loek Molmans (MB) de vrees uit dat bij het Marokkaans jongencentrum, naast de moskee in de Burgemeester Zaneveldstraat, de overlast onhoudbaar is geworden. “Maar het verplaatsen van deze overlast naar de directe omgeving van een complex met kwetsbare senioren is volgens MB een slecht plan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *