Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER BEZOEKT JUBILERENDE SNACKBAR SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) is vanmiddag op bezoek geweest bij de jubilerende snackbar Pinguïn in Schiedam-Oost.

De Pinguïn is al sinds jaar en dag een begrip in Oost. Niet voor niets werd de snackbar in het hart van de wijk al eens verkozen tot de leukste van Zuid-Holland. Dit jaar vieren eigenaars Soe en Mee Teng hun 25-jarig jubileum als uitbaters. Burgemeester Lamers kwam vanmiddag langs om hen te feliciteren en had meteen de eer om de eerste prijswinnaar van de grote Pinguïn-loterij bekend te maken.

Voor veel Oosterlingen is De Pinguïn een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk. Niet in de laatste plaats omdat Soe en Mee altijd in zijn voor een praatje, hun vaste klanten bij naam kennen en vaak zelfs al weten welke bestelling ze kunnen verwachten. Er zullen maar weinig wijkbewoners zijn die nog nooit bij De Pinguïn zijn binnengestapt voor een ijsje, een kroketje of een snelle maaltijd. Sommige klanten zijn zó trouw dat ze zelfs nadat ze uit de wijk of zelfs uit Schiedam zijn verhuisd nog regelmatig blijven langskomen. Het geheim? De dagelijks rechtstreeks door de boer aangeleverde verse patat en natuurlijk de specialiteiten uit eigen keuken. De burgemeester en zijn gevolg konden uiteraard niet vertrekken voordat ze hadden aangeschoven voor de befaamde Schiedamse ‘pingsalon’, een variatie op de Rotterdamse ‘kapsalon’.

Wie jarig is, trakteert. Tussen 29 oktober en 26 november maken klanten elke week kans op prijzen om uw vingers bij af te likken, zoals een XSL-frikandel of een fles prosecco. Soe legt uit: ‘Bij een besteding vanaf 10 euro dient de kassabon als lootje. Je hoeft alleen je naam en telefoonnummer op de bon te schrijven en ‘m bij ons achter te laten. Elke donderdag worden 25 prijzen verloot.’ Burgemeester Lamers, wijkregisseur Ursula Rutten en Soe en Mee zelf trokken vanmiddag de eerste winnaars uit de doos met bonnetjes. Hun namen zijn terug te vinden op www.snackbar-pinguin.nl en op de Facebookpagina van De Pinguïn.

Dit jaar is het precies 69 jaar geleden dat De Pinguïn, van oorsprong een ijssalon, haar deuren opende. Een aantal overnames later kwam de zaak in 1994 in handen van Soe en Mee. De Pinguïn was indertijd nog gevestigd aan de Ampèrestraat. Soe en Mee voelden zich direct thuis in Oost. Maar drie jaar later pakten zich donkere wolken boven hun hoofd samen. In het kader van stadsvernieuwing moest een groot deel van de straat worden gesloopt. De zaak bleef tot het laatste moment open, maar had zwaar te lijden onder verzakkingen als gevolg van de sloop van nabijgelegen blokken. En onder onzekerheid over de toekomst. Soe: ‘We waren inmiddels erg gehecht aan ‘ons’ buurtje, maar het bleef lang onduidelijk of we op dezelfde plek terug konden komen. Dankzij de steun van onze trouwe klanten en de mensen van de bewonersvereniging, in het bijzonder Jacques Freijee, en dankzij de zakelijke adviezen van Louis Michon van speelautomatenleverancier Kosmos, bleef onze zaak letterlijk en figuurlijk overeind.’ Ze besloten om een pand te kopen in de nieuwbouw op de hoek van de Edison- en de van Swindenstraat. In afwachting van de voltooiing daarvan overbrugden ze 2,5 jaar in een portacabin op het Edisonplein en eind 1999 konden ze eindelijk de sleutel van hun huidige locatie in ontvangst nemen.

Al het harde werk van Soe en Mee wordt door de klanten bijzonder gewaardeerd én beloond. Zo werd vijf jaar geleden het vorige lustrum van De Pinguïn opgesierd met het winnen van de titel Leukste snackbar van Zuid-Holland. En dit jaar zijn Soe en Mee genomineerd voor De Nederlandse Horeca Prijzen. Mee: ‘We zijn er helemaal ondersteboven van. Er wordt druk op ons gestemd en mensen delen de oproep om te stemmen op Facebook. Of we nu gaan winnen of niet, we voelen ons door alle steunbetuigingen al winnaars. Een groter compliment kunnen onze klanten ons niet geven!’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “BURGEMEESTER BEZOEKT JUBILERENDE SNACKBAR SCHIEDAM-OOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *