Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER: BEDREIGINGEN ZWEMBAD MAASSLUIS UIT DIVERSE HOEKEN

MAASSLUIS- Het inzetten van beveiliging bij zwembad Dol-Fijn in Maassluis  had  te maken met bedreigingen van meerdere kanten. Dat heeft burgemeester Edo Haan (PvdA) gisteravond gezegd naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie naar de beveiliging bij het zwembad.

Haan: “Nou, de bedreigingen kwamen  uit diverse hoeken, zal ik maar zeggen. Dus niet alleen maar aanhangers  van de heer Wilders. Maar er was dus wel voldoende reden om zeg maar kortstondig  beveiliging daar neer te zetten . In ieder geval voor de avonduren. “ Inmiddels zou de situatie zijn genormaliseerd.

Vorige week gaf PVV voorman Geert Wilders ruchtbaarheid aan de cursus ‘Zwemdiploma voor allochtone vrouwen’ in Maassluis. Waarbij les wordt gegeven door twee zweminstructrices en het zwembad een ‘afgeschermde ruimte’ (geblindeerde ramen)  garandeert. Wilders had het over shariazwemmen. Wilders verwees daarbij ook naar zwembad Groenoord in Schiedam. Daar huren moslimbroeders het zwembad om te kunnen zwemmen afgezonderd van vrouwen. Het Schiedamse zwembad ondervond geen enkele dreiging.

In de tweet van Wilders wordt niet aangedrongen op acties tegen de baden. Het bericht bestaat uit twee online flyers van de islamitische activiteiten.  Op advies van burgemeester  Haan (PvdA) werd in Maassluis bewaking ingezet. Wilders kwam vorig jaar met kritiek op het handelen van Haan, naar aanleiding van de Marokkanenrellen in Maassluis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *