Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUREN UNILEVERTERREIN VLAARDINGEN KUNNEN PLANSCHADE VERGETEN

VLAARDINGEN- Bewoners van de huizen in de nieuwbouwwijk Nieuw Sluis in Vlaardingen (Rivierzone) maken weinig kans op een schadevergoeding wanneer plannen met het oude Unileverrein in hun nadeel uitvallen. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) laat daar geen misverstand over bestaan tijdens de digitale bijeenkomst over de toekomst van het Unileverterrein. Door mogelijke hoogbouw vrezen huiseigenaren aan de Galgkade voor minder zonlicht.

Het onderbrengen van vluchtelingen in Vlaardingse containerwoningen is goed voor hun integratie. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) liet dat in september weten tijdens een raadscommissie.
Somers: “Dan kan deze wethouder feitelijk al gewoon zeggen dat het een heel moeilijk verhaal zal gaan worden, omdat nagenoeg iedereen daar de woning gekocht heeft in de wetenschap dat er heel wat ging veranderen op die locatie. Dan is de wet op dat moment daar kristalhelder over; u wist waar u aan begon. Daarmee zeggen we dus niet we zomaar wat gaan neerzetten, want dat vind ik de grootste onzin die er is. We gaan natuurlijk met elkaar kijken wat we aan nieuwbouw daar kunnen laten faciliteren en dat het natuurlijk zo min mogelijk impact heeft op de rest van de omgeving, maar volledig uitsluiten dat kan ik het niet. En wat dat betekent voor de toekomst, ja, ik denk helaas dat u niet heel veel kans maakt om planschade neer te leggen, maar u bent natuurlijk altijd vrij om dat te proberen.”

De ontwikkelingen met het Unileverterrein gaan snel. Zo gaat het Rotterdamse familiebedrijf Leyten samenwerken met de huidige eigenaar, de Van Adrighem Group, in de ontwikkeling van het gebied. Ook zijn er afspraken gemaakt over de komst van scholen en zorgwoningen. Daarnaast is een vergunning bij de gemeente aangevraagd voor tijdelijke containerwoningen in het gebied, waarvan enkele bestemd voor vluchtelingen.

Om bezwaarmakers tegen de containerwoningen op het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen voor te zijn heeft het gemeentebestuur in augustus al gekozen voor het zo snel mogelijk doorlopen van een reguliere afwijkingsprocedure. Burgemeester en wethouders waren bang voor bezwaren vanuit de omgeving. De gemeente en de ontwikkelaar zijn gebaat bij een proces waarbij in ieder geval de gevolgde Ruimtelijke Ordening-procedure geen discussie oplevert.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *