Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUITENLANDSE BELEGGER BEZIT GROND SCHIEVESTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Enkele gronden in Schiedam-Oost, waarop de woontorens van Schieveste moeten verrijzen, zijn in het bezit van een buitenlandse belegger. Deze partij heeft bezwaren tegen het bestemmingsplan Schieveste en heeft daarom een zienswijze ingediend. De gemeente is, naar eigen zeggen, al een tijd in contact met deze belegger om te komen tot een goede inpassing. Daarnaast is een deel van de grond in handen van ProRail en de NS.

ProRail en NS Stations zijn eigenaar van de P&R-voorziening. Dit grondbezit is nu nog onderdeel van het bestuurlijk overleg tussen de gemeente, ProRail en NS Stations. Vooralsnog verwacht de gemeente dat deze grond aan de gemeente worden verkocht. Mocht dit niet het geval zijn dan wil de gemeente andere publiekrechtelijke middelen toepassen (onteigening) om het eigendom van de grond te verwerven.

Hoe groot de kans is dat de eigenaren de gronden niet willen verkopen en welke gevolgen dit zou kunnen hebben voor de planning van Schieveste en daarmee voor de financiën is nog onduidelijk. Hierover doet men op het stadskantoor nog geen uitspraken.

1 reactie op “BUITENLANDSE BELEGGER BEZIT GROND SCHIEVESTE SCHIEDAM

  1. Gewoon stoppen met dit gekke project. Niemand kan hier fijn wonen ingeklemd tussen de A20 en het spoor. Dit wordt Schiedam Oost of Nieuwland in 3D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *