Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUITENBAD SCHIEDAM-ZUID WORDT PARKEERTERREIN

De Stichting Vrienden van Zwembad Zuid: ‘Het zwembad kan meegroeien in de herontwikkeling van de Schiedamse havens. Een reeds in gang gezet boeiend proces, dat net zo enerverend is als het proces van destijds tot het behoud van Zwembad Zuid.’

SCHIEDAM- Het buitenzwembadje van Zwembad Zuid in Schiedam wordt een parkeerterrein. Het nieuwe parkeerterrein zal incidenteel worden gebruikt als er een sportevenement is, zoals South Beach. Dat hebben de Vrienden van Zwembad Zuid (VVZZ) naar buiten gebracht via de sociale media.

Eind maart en half april hebben Optisport en de VVZZ met de gemeente van gedachten gewisseld over het (tijdelijk) verplaatsen van het huidige parkeerterrein. Volgens VVZZ zijn er voldoende mogelijkheden aan de Westfranklandsedijk om parkeerruimte te creëren. Toch is door de VVZZ ingestemd met de (tijdelijke) oplossing om van het huidige parkeerterrein een entree te maken naar de kom van de Wilhelminahaven.

De gemeente wil een doorgang creëren van en naar de kom van de Wilhelminahaven en natuurvriendelijke oevers aanleggen. Het is daarna aan het nieuwe gemeentebestuur om te beslissen over het verbouwen van het zwembad in een multifunctioneel gebouw met een opgeknapte omgeving.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *