Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUIS BENELUXTUNNEL SCHIEDAM WEER OPEN NA BRAND

SCHIEDAM- Ook de rechter buis van de Beneluxtunnel in Schiedam wordt weer vrijgegeven. Na de avondspits gaat de buis wel opnieuw dicht in verband met herstelwerkzaamheden.

Vanmorgen rond 07.30 uur zijn beide tunnelbuizen in de richting van Vlaardingen dichtgezet. Oorzaak was een vrachtauto die in brand was gevlogen. Als gevolg van de brand was er veel rookontwikkeling.

Een uur later was de brand geblust. Het ingesloten verkeer in de tunnel en het verkeer dat net voor de tunnel stond is weggeleid.

In het geval van een brand in de tunnel gaat de zogeheten ‘calamiteitenknop’ in. Dat betekent onder andere dat de tunnelbuis direct dicht gaat vanwege de veiligheid. Rook in de tunnel wordt door middel van grote ventilatoren weggeblazen uit de tunnel. Verkeer dat in de tunnel staat wordt verzocht hun auto te verlaten en via de nooduitgang de tunnel te verlaten. Dit gaat via een omroepsysteem.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *