WATERWEG ACTUEEL

BROODCONTAINERS TEGEN RATTENPLAAG SCHIEDAM-OOST

BROODCONTAINERS TEGEN RATTENPLAAG SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De broodcontainers die in Schiedam-Oost geplaatst gaan worden staan klaar bij Irado. De containers zijn voorzien van verschillende talen. Vorig jaar werd een experiment beloofd met broodcontainers in Oost, zoals de stichting Broodnodig dit met succes in Rotterdam doet.

Verschillende Schiedamse wijken kampen met terugkerende overlast door ratten. Dit heeft te maken met het in de openbare ruimte achterlaten van etensresten.

Moslims vinden – vanwege de islam- dat ze geen brood mogen weggooien, meldt de website www.ikeethalal.nl. Dus zette het stadsdeel Amsterdam-West als één van de eerste een broodcontainer neer. Het idee is inmiddels ook opgeprikt in Rotterdam, omdat de havenstad ook last heeft van een aanhoudende rattenplaag in buurten met een hoog percentage niet-westerse buitenlanders.

De rat komt af op voedselresten die op straat worden gegooid. Het dier nestelt zich graag aan walkanten, in riolen en onder gebouwen. Daar vermenigvuldigt hij zich snel. Een wijfje kan tijdens haar leven meer dan honderd jongen werpen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

juli 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *