Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BROEKPOLDERWEG VLAARDINGEN 5 DAGEN AFGESLOTEN

VLAARDINGEN- Tot uiterlijk vrijdag 11 september 16.00 uur is de Broekpolderweg ter hoogte van het scoutingterrein afgesloten voor al het verkeer. Deze week vervangt bouwconsortium BAAK een duiker die onder de Broekpolderweg ligt.

Tijdens de werkzaamheden aan het persriool bij de Broekpolderweg bleek ter hoogte van de scouting en de manege een bestaande duiker – een verbinding tussen twee watergangen – verzakt te zijn. Hierdoor blokkeert de duiker het tracé van het persriool. Om het persriool te kunnen afbouwen, moet de duiker worden verplaatst. Tussen 7 en 11 september herstelt BAAK de ligging van de duiker.
(Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Watersportweg en het fietspad dat achter de voetbalvelden en langs de hockeyvelden loopt. Via deze route zijn alle verenigingen en restaurant Jofel aan de Plas zowel vanuit Vlaardingen als Maassluis bereikbaar. 

Tijdens de afsluiting blijven alle verenigingen en parkeerplaatsen langs de Broekpolderweg bereikbaar. De manege en het tijdelijke parkeerterrein bij de gemeentewerf zijn bereikbaar via de Watersportweg in Vlaardingen. Vanaf dat parkeerterrein kunnen bezoekers wandelen naar de voetbalverenigingen. Vanaf de manege ligt een wandelpad naar de scoutingterreinen. De overige verenigingen en parkeerterreinen (bij de hockeyvereniging en de volkstuinen) aan de Broekpolderweg zijn bereikbaar vanaf Maassluis via de Kortebuurt. Ook restaurant Jofel aan de Plas is bereikbaar vanaf Maassluis via de Kortebuurt.

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding, een project van Rijkswaterstaat, is het nodig om de A20 bij Vlaardingen breder te maken. Een rioolpersleiding die langs de A20 ligt, moet daarom naar de Broekpolderweg opschuiven. In de Broekpolderweg ligt ook een bestaande rioolpersleiding die aan het einde van de levensduur is en aan vervanging toe is. De gemeente en Rijkswaterstaat zijn overeengekomen om de werkzaamheden aan beide leidingen te combineren. Dit bespaart kosten en beperkt hinder. In de middenberm van de Broekpolderweg liggen na de werkzaamheden straks twee nieuwe rioolpersleidingen naast elkaar. Bouwconsortium BAAK, de bouwer van de Blankenburgverbinding, voert de verlegging en vervanging van de persrioolleidingen uit. De werkzaamheden aan de rioolleidingen duren tot het einde van 2020.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *