Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BROEKPOLDER VLAARDINGEN HELE WEEKEND ONDER VERGROOTGLAS

VLAARDINGEN- In het Vlaardingse groengebied de Broekpolder zijn deze zaterdag vooral joggers te vinden. Ze lopen in afstanden van elkaar die eerder in de buurt komen van 5 dan de 1,5 meter. De aanwezigheid van mensen in de Broekpolder wordt dit weekend nauwlettend gevolgd door de gemeente. De Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) heeft donderdagmiddag, in de uitzending van Omroep Vlaardingen, al een beroep gedaan op de inwoners van de haringstad om ‘zelf de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk te pakken’. Eenhoorn: “Zodat er geen verregaande maatregelen genomen hoeven worden. Geen parkeerplaatsen afsluiten.”

Op het asfalt van de Watersportweg loopt een enkele jogger, maar bij het Klauterwoud is het vrijwel uitgestorven. De natuurspeelplaats met de uitkijktoren en de kabelbaan trekt amper bezoekers. Slechts een enkel kind rent hier rond onder toezicht van de ouders. Waarbij de volwassenen zich inspannen om zoveel mogelijk te voldoen aan de verplichte afstand. Overal in de Broekpolder staan borden met aanwijzingen voor de verplichte afstand. En anders zijn er nog de teksten met dezelfde boodschap die met een sjabloon en witte verf zijn aangebracht op de verharde grond.

Aan de Broekpolderweg staat de manege van Die Flardingha Ruiters. De paarden hebben beweging nodig, dus passeren hier zo nu en dan enkele paardenmeisjes met hun lievelingsdieren. Aan de andere kant van het groengebied doen joggers hun best om niet in groepjes over de brug de Twist (Wokkel) te rennen. Er wordt eerbiedig opzij gesprongen voor fietsers.

Zo te zien is er in de Broekpolder geen enkele aanleiding hier volgende weekend alsnog vrijheidsbeperkingen op te leggen. Maar de burgemeester kijkt verder. Eenhoorn: “Ik zie steeds meer in Vlaardingen dat bijvoorbeeld de skatebanen wel heel druk worden bezocht. En iedereen doet zijn best om afstand te houden, maar net als op speelplaatsen, dat is wel moeilijk. Ze doen echt hun best, dat zie ik wel, maar het is soms veel te veel op een kluit. Dan moeten we toch gaan optreden en het zou heel jammer zijn als we skatebanen zouden moeten sluiten.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *